Ηγούμενος Αγίας Αικατερίνης: Ο Πανάγαθος Θεός είναι ο μόνος που μπορεί να μας προστατεύει

Δημοσίευση: 21 Απριλίου 2017, 9:11 πμ

Το σημερινό αιγυπτιακό κράτος με τον νυν αρχηγό ενδιαφέρεται πάρα πολύ να μην υπάρχει αυτή η αντιπαλότης μεταξύ μουσουλμάνων και χριστιανών. Θέλει όλους να τους θεωρεί ισότιμα μέλη του αιγυπτιακού κράτους και λαμβάνει αυστηρά μέτρα» δήλωσε ο ηγούμενος της Αγίας Αικατερίνης, Δαμιανός μιλώντας στον realfm 97,8 με αφορμή την επίθεση που συνέβη το βράδυ της Τρίτης.

Τόνισε ότι οι αιγυπτιακές αρχές λαμβάνουν αυστηρά μέτρα και ιδιαίτερα τις κοπτικές, τις ορθόδοξες και πολύ περισσότερο τη Μονή της Αγίας Αικατερίνης στο Σινά. Ωστόσο, παρά τα μέτρα ασφαλείας το μήνυμα που στέλνει ο ηγούμενος της Μονής Αγίας Αικατερίνης είναι ότι: «Ο Πανάγαθος Θεός είναι ο μόνος που μπορεί να μας προστατεύει. Εμάς, τον ελληνικό λαό».

Χθες, 19 άτομα, μεταξύ τους και υψηλόβαθμα στελέχη της προσκείμενης στο Ισλαμικής Οργάνωσης Ανσάρ Μπαΐτ αλ Μακντίς, σκοτώθηκαν χθες, ύστερα από αεροπορική επιδρομή αιγυπτιακών αεροσκαφών εναντίον κρησφύγετου της οργάνωσης στα νότια της χερσονήσου του Σινά.


Η Ανσάρ, που έχει υιοθετήσει πλέον την ονομασία «Επαρχία του Σινά», βρίσκεται πίσω από την επίθεση την Τρίτη του Πάσχα εναντίον φυλακίου της αστυνομίας έξω από τα τείχη της ελληνορθόδοξης μονής της Αγίας Αικατερίνης στην ορεινή ενδοχώρα της χερσονήσου.