Εναντίον της γιόγκα η Αρχιεπισκοπή Κρήτης: «Είναι εμποτισμένη με ινδουιστικές φιλοσοφίες»

Δημοσίευση: 20 Απριλίου 2017, 8:40 μμ

Την ανησυχία της για την διδασκαλία της γιόγκα, καθώς είναι εμποτισμένη με ινδουιστικές φιλοσοφίες και αλλοιώνει την χριστιανική συνείδηση, εκφράζει η Αρχιεπισκοπή Κρήτης, με αφορμή την ομιλία της Σουάμι Σιβαμούρτι Σαρασουάτι με θέμα «Γιόγκα: Η επιστήμη της ζωής», που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο.

«Η γιόγκα, αν και συνήθως παρουσιάζεται με την μορφή της καθαρά γυμναστικής άσκησης, όμως είναι εμποτισμένη με ινδουιστικές φιλοσοφίες, και μάλιστα αποτελεί θεμελιώδες κεφάλαιο της θρησκείας του Ινδουισμού (σύμφωνα με τα ιερά κείμενα των ίδιων των Ινδουιστών, όπως η Μπαγκαβίτ Γκιτά)» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η Αρχιεπισκοπή Κρήτης, με αφορμή την εκδήλωση, που θα γίνει στην αίθουσα Ανδρόγεω, στο Ηράκλειο.

Επίσης, η Αρχιεπισκοπή Κρήτης αναφέρει ότι δεν θέλει να περιορίσει την ελευθερία, αλλά να εκφράσει την ανησυχία της και να ενημερώσει. Προς τούτο επισημαίνει ότι «στο βιβλίο της η ίδια η κ. Σιβαμούρτι Σαρασουάτι, φθάνει στο, πέραν οπό κάθε λογική, σημείο να γράφει: “Οι πρακτικές της Γιόγκα σας φέρνουν πιο κοντά στην καρδιά της δικής σας θρησκείας…», αλλοιώνοντας την χριστιανική συνείδηση όσων οπό τούς οπαδούς της οργάνωσης ενστερνίζονται τις θέσεις αυτές.


Τέλος, επισημαίνεται ότι η παραπάνω φιλοϊνδουιστική οργάνωση συγκαταλέγεται μεταξύ αυτών πού θεωρούνται ως ασυμβίβαστες με την Ορθόδοξη Πίστη.

Καταλήγοντας η Αρχιεπισκοπή αναφέρει, ότι ως ελληνικός ορθόδοξος λαός, χρειαζόμαστε σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ άλλοτε, τις ρίζες μας, να ανακαλύψουμε την ταυτότητα, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις μας, που δεν έχουν καμία σχέση με καμιά ανατολική θρησκεία.

  • Ἐρχόμενος

    Από παντού μπάζουμε. Άθεοι, γιόγκι, μόγκι, πεντηκοστιανοί, ιεχώβες….

  • james wiliams

    Η ολη σημασιας της γιογκας η οποια σημαινει ενωση με τον Θεο και η διαδικασια του ξυπνηματος του τριτου ματιου δεν ειναι παρά ο τροπος δια του οποιου οι δαιμονες διεκδικουν «νομιμα» με την συγκαταθεση του ανθρωπου για την παρουσια και την εξουσια των δαιμονων στην ψυχη. Αυτος ο τροπος σχεσεως ανθρωπου και ακαθαρτου πνευματος τον γνωριζουμε ολοι σαν δαιμονοκαταληψια. Ειναι εκεινο το ιδιο φιδι του παραδεισου που ειχε πεισει τους πρωτοπλαστους οτι οταν θα φανε το μηλο θα γινουν και εκεινοι οπως ο Θεός! Μεσα απο την δαιμονοκαληψια που ειναι θεληματικη συνεργασια με τους δαιμονες επιδεικνύονται «δυναμεις» που θα κοστισουν σε ολους οι οποιοι συνεργανζονται την αιωνια τους ψυχή οταν ο διαβολος θα παρουσιασθει και την ζητησει απο τον Θεο την στιγμή του θανατου για τις «υπηρσιες» τις οποιες τους παρειχε οταν αυτοι ηταν ζωντανοι! Οι υπηρεσιες ανταλλασονται με την αιωνια ψυχή και αυτή είναι η δική του αμοιβη! ! Η λεξη σατανας σημαινει επισης ο κατηγορος αφου ειναι αυτος ο διαβολος που θα παρουσιασθει την στιγμη της εξοδουδου της ψυχής απο το σωμα ως κατηγορος για να διεκδικησει απο Τον Θεό την ψυχή!