Εθνικά θέματα

Ξεκινάει ο «Ηνίοχος 2017» στην Ανδραβίδα - Ποιες χώρες θα συμμετέχουν (εικόνες, βίντεο)

Με τη συμμετοχή τεσσάρων χωρών, εκτός της Ελλάδος, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά, ξεκινά  η μεγάλη Πολυεθνική άσκηση της Πολεμικής μας Αεροπορίας,  με τη συμμετοχή και Ειδικών Δυνάμεων! …   «Ηνίοχος 2017».

Στην άσκηση που θα ξεκινήσει την 27 Μαρτίου και  διαρκέσει μέχρι και της 6 Απριλίου, εκτός από την Πολεμική Αεροπορία της Ελλάδος ,θα συμμετάσχουν Μοίρα Αμερικανών F-16  που πολεμούσαν στην Συρία και επιστρέφουν στη Βάση τους στην Ευρώπη !

Συμμετέχουν επίσης Χώρες όπως τα  Ηνωμένα Αραβικά  Εμιράτα » ΗΑΕ» με συμμετοχή των Πανίσχυρων Μιράζ 2000-9   & για πρώτη φορά τα F-16E/F Block 60 Desert Falcon των ΗΑΕ !

Στη άσκηση συμμετέχουν όπως και πέρυσι F-16  του Ισραήλ που οι Χειριστές έχουν αποκτήσει μεγάλη εμπειρεία με τους Έλληνες Άσσους της ΠΑ  , Αν και  το γεγονός που έχει  το δικό του ξεχωριστό ενδιαφέρον είναι οτι για πρώτη φορά   θα υπάρξει συνεργασία  στον αέρα  μεταξύ Ισραηλινών Μαχητικών  και Αραβικής χώρας  σε μικτό σχηματισμό !

Το ενδιαφέρον  της ΠΑ εστιάζεται στα Μαχητικά F-16E/F Block 60 Desert Falcon που θα πετάξουν σε μικτό σχηματισμό εκτελώντας σύνθετες αποστολές με εναλλαγή ρόλων στην Επικράτεια αλλά και στο Αιγαίο και ειδικά  ΝοτιοΑνατολικά …

Όπου αν οι πληροφορίες μας είναι σωστές θα δούμε για πρώτη φορά και τις δυνατότητες των  F-16E/F Block 60 σε Αποστολές  μάχης που η ΠΑ ενδιαφέρεται να εκσυγχρονίσει τα Μαχητικά της !

Επίσης   στην Άσκηση θα συμμετάσχει και η Ιταλική Πολεμική Αεροπορία  για πρώτη φορά και αυτή με ένα σμήνος Αεροσκαφών !

Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί  υπό την Εποπτεία  του Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ) στην Αεροπορική Βάση της Ανδραβίδας και αναμένεται να την παρακολουθήσουν Ειδικοί Αναλυτές ,φωτορεπόρτερ και διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο!

video απο την Άσκηση Ινίοχος 2015

https://youtu.be/SUXUvpDuhCQ

veteranos.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ