Κοινωνία

Iσπανία: Πάνω από 100 άτομα, πάνε σε εστιατόρια, τρώνε και εξαφανίζονται...

Η ισπανική αστυνομία διερευνά το ενδεχόμενο να είναι αντιμέτωπη με σπείρα που έχει ιδιαίτερα πρωτότυπη δράση και αγαπά το καλό φαγητό.

Μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί δύο περιστατικά σε εστιατόρια, όπου πήγαν δεκάδες άτομα, έφαγαν και έφυγαν αφήνοντας χρέη χιλιάδων ευρώ. Την προηγούμενη εβδομάδα περίπου 120 άνθρωποι κατανάλωσαν ποτά και φαγητά αξίας 2.000 ευρώ και έφυγαν από εστιατόριο στη βόρεια Ισπανία, την ώρα που θα τους σέρβιραν το επιδόρπιο.

Τώρα όμως προκύπτει ότι ένα άλλο εστιατόριο, που απέχει μόλις 10 χλμ., είχε πέσει θύμα της ίδιας απάτης. Και οι ιδιοκτήτες υποστηρίζουν ότι είναι θύματα των ίδιων ατόμων.

Στην πρώτη περίπτωση, οι άνθρωποι που έκλεισαν το εστιατόριο δήλωσαν ότι η αφορμή της συγκέντρωσης ήταν μια βάπτιση και έδωσαν προκαταβολή 900 ευρώ για να φάνε στο El Carmen, στην πόλη Μπεμπίμπρε, στην περιφέρεια Καστίλλη και Λεόν.

«Συνέβη μέσα σε ένα λεπτό. Ηταν κάτι που είχαν σχεδιάσει και έφυγαν ομαδικά», είπε στο BBC ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου, Αντόνιο Ροντρίγκεζ. Κάτι ανάλογο έζησε και η Λάουρα Αρίας, ιδιοκτήτρια του El Rincon de Pipin, εστιατόριο στην κοντινή πόλη Πονφεράδα.

Οι άνθρωποι που έκαναν την κράτηση της είπαν ότι επρόκειτο για δεξίωση γάμου και παρήγγειλαν ένα τυπικό μενού. Εδωσαν 1.000 ευρώ ως προκαταβολή, αλλά κατανάλωσαν ποτά και φαγητά αξίας 10.000 ευρώ. «Ηταν 160 άτομα και εξαφανίστηκαν όλοι. Ξαφνικά, μέσα σε πέντε λεπτά. Ηταν κάτι ασυνήθιστο. Συνήθως ο κόσμος φεύγει σταδιακά και περιμένεις ότι θα έρθει κάποιος και θα σου πει ότι θα τακτοποιήσει τον λογαριασμό το επόμενο πρωί ή κάτι τέτοιο. Ομως δεν είπαν τίποτα, απλά εξαφανίστηκαν», δήλωσε η Αρίας στο BBC.

Τα περιστατικά αναφέρθηκαν στην αστυνομία, αλλά η Αρίας δεν έχει αμφιβολία ότι οι δράστες είναι ίδιοι. «Είναι οι ίδιοι άνθρωποι. Το καταλάβαμε από τις φωτογραφίες», είπε.

Τη Δευτέρα η εφημερίδα Diario del Leon έγραψε ότι αναγνωρίστηκαν οι δύο εγκέφαλοι της σπείρας και ότι η αστυνομία κάνει έρευνα προκειμένου να συνδεθούν οι δύο υποθέσεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ