Κόσμος

H Μαλαισία απειλεί τη Β. Κορέα με μεγαλύτερη απομόνωση αν είναι πίσω από τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ

Ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας, Νατζίμπ Ραζάκ προειδοποίησε σήμερα τη Βόρεια Κορέα, καθώς η κυβέρνησή του προετοιμάζεται για την απέλαση του διπλωματικού απεσταλμένου της Πιονγιάνγκ, μετά τα προσβλητικά σχόλια που έκανε η Βόρεια Κορέα για τις έρευνες που έγιναν στη Μαλαισία, αναφορικά με τη δολοφονία του ετεροθαλή αδερφού του ηγέτη της, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Εάν πράκτορες της Βόρειας Κορέας όντως δολοφόνησαν τον Κιμ Γιονγκ Ναμ, όπως υποπτεύονται αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών από τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα, η απόφαση για τη δολοφονία του στο έδαφος της Μαλαισίας, θα κοστίσει στη διεθνώς απομονωμένη χώρα, έναν από τους λίγους φίλους που έχει, δήλωσε ο Ραζάκ.

Η δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ με τη χρήση του χημικού νευρο-παραλυτικού παράγοντα VX, που έχει χαρακτηριστεί από τον ΟΗΕ, ως όπλο μαζικής καταστροφής έχει προκαλέσει την οργή της Μαλαισίας, παρά το καλό επίπεδο των διμερών σχέσεων που είχε διαμορφωθεί πριν από την υπόθεση αυτή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...