ΗΠΑ

EKTAKTO: Βγαίνει ένταλμα σύλληψης για στενό συνεργάτη του Ν.Τραμπ - Θρίλερ σε Κύπρο και ΗΠΑ - Άρχισε να μιλά ο Μ.Φλυν: Ήταν κατάσκοπος της Ρωσίας;

Όπως ακριβώς έχει γράψει το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ εδώ και μήνες, έχει ξεκινήσει δυστυχώς για εμάς, η αντίστροφη μέτρηση για την καθαίρεση του Ν.Τραμπ. Αυτή τη στιγμή  βρίσκεται σε εξέλιξη ένα θρίλερ μεταξύ Κύπρου και ΗΠΑ  ενώ οι πληροφορίες διοχετεύονται με το σταγονόμετρο, με την Κύπρο να δηλώνει έτοιμη να εκδώσει τον Π.Μάναφορτ μόλις έρθει αντίστοιχο αίτημα από τις ΗΠΑ!

Ποιος όμως είναι ο εν λόγω κύριος;

Όπως έγραψε ο Β.Καπούλας στο άρθρο Ν.Τραμπ, τέλος! Καθαίρεση με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας – Το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών προκαλεί τεράστια κρίση στις ΗΠΑ ,ήταν διευθυντής της καμπάνιας του προέδρου των ΗΠΑ για αρκετούς μήνες το περασμένο καλοκαίρι και σύμβουλος του πρώην Ουκρανού Προέδρου Viktor Yanukovych, ο οποίος είχε την υποστήριξη της Μόσχας!

Ο Manafort έχει αρνηθεί οποιαδήποτε συνομιλία με Ρώσους αξιωματούχους:

«Δεν συνομίλησα ποτέ με αξιωματούχους των Ρωσικών Υπηρεσιών Πληροφοριών και δεν έχω αναμιχθεί σε οποιοδήποτε ζήτημα με την κυβέρνηση της Ρωσίας και τον Β.Πούτιν ή άλλα θέματα τα οποία βρίσκονται υπό έρευνα».

Παρόλ αυτά, η σωρεία δημοσιευμάτων και οι πληροφορίες για διερευνώμενη υπόθεση εναντίον του "πρώην" συνεργάτη του Προέδρου των ΗΠΑ Paul Manafort και συνεργατών του για δραστηριότητες τους που αφορούν και στην Κύπρο, εξανάγκασε το Υπ. Δικαιοσύνης της Κύπρου να προβεί σε σχετική ανακοίνωση η οποία αναφέρει:

"Δεν έχει υποβληθεί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως οποιοδήποτε αίτημα από τις Αμερικανικές Αρχές ή από οπουδήποτε αλλού για δικαστική συνδρομή σε σχέση με διερευνώμενη υπόθεση εναντίον του πρώην συνεργάτη του Προέδρου των ΗΠΑ Paul Manafort και συνεργατών του για δραστηριότητες τους που αφορούν και την Κύπρο.

Παράλληλα, το Υπουργείο δηλώνει πως σε περίπτωση που υποβληθεί ένα τέτοιο γραπτό αίτημα, το Υπουργείο θα το διαβιβάσει στις αρμόδιες Αρχές ώστε να ανταποκριθούν στα αιτήματα που θα τεθούν.

Αμερικανικές πηγές αναφέρουν πως κάτι τέτοιο πρόκειται να γίνει πολύ σύντομα αν δεν έχει ήδη γίνει.

Το θρίλερ όμως δεν σταματά εδώ. Οι Αμερικανικές Μυστικές Υπηρεσίες ανέφεραν ότι ο πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας, Μ.Φλυν, είχε πολλές συναντήσεις με γυναίκα πράκτορα των ρωσικών μυστικών Υπηρεσιών!

Συγκεκριμένα ο Φλυν είχε συναντήσεις με την Ρωσο-Βρετανίδα, Svetlana Lokhova, την οποία ο Φλυν γνώρισε σε ταξίδι στο Cambridge το Φεβρουάριο του 2014. Τότε ο Μ.Φλυν ήταν ένας από τους κορυφαίους Αμερικανούς κατασκόπους και διευθυντής της DIA!

Η Lokhova είναι ιστορικός και ειδικός στην σοβιετική κατασκοπεία ενώ έχει πρόσβαση στα σοβιετικά αρχεία στη Μόσχα.

Oι Μυστικές Υπηρεσίες της Ρωσίας GRU-FSB-SVR δεν δίνουν τέτοια πρόσβαση στα αρχεία αν δεν πρόκειται για Ρώσο κατάσκοπο...

"Ίσως 2 ή 3 στρατιωτικοί ιστορικοί είχαν πρόσβαση ενώ υπάρχουν αντίγραφα σε άλλα αρχεία. Αλλά το να μπεις στο πραγματικό αρχείο της GRU είναι αδύνατον" τονίζει αρχιπράκτορας των ΗΠΑ.

Ο Flynn κάλεσε την Lokhova να τον συνοδεύσει στο επόμενο ταξίδι του στη Μόσχα. Το ταξίδι είχε συμπέσει με την ένωση της Κριμαίας με την Ρωσία!

Ο Φλυν παραιτήθηκε από τη DIA το 2014 και από τότε είχε δοσοληψίες με το RT γνωστό ως Russia Today.

Ο Φλυν συναντήθηκε με τον Ν.Τραμπ το καλοκαίρι του 2015. Αυτό το έτος πήρε $45,000 (£36,000) για να παρακολουθήσει συνέδριο του RT στη Μόσχα όπου κάθισε δίπλα στον Β.Πούτιν. Είναι η φωτογραφία που πρωτοδημοσίευσε το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ στο άρθρο του Β.Καπούλα ΕΚΤΑΚΤΟ: Προς καθαίρεση από την προεδρία των ΗΠΑ, ο Ν.Τραμπ, και ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας, Μ.Φλυν- Φώτο-ντοκουμέντο με Β.Πούτιν!

Ο Flynn τότε έλαβε $11,250 από δύο ρωσικές εταιρείες για ομιλίες στην Washington.

Η μία από αυτές ήταν η Kaspersky Lab, γνωστή εταιρεία για δεσμούς με το Κρεμλίνο...

Ισως γι αυτό ο Μ.Φλυν σήμερα το πρωί όπως ανέφερε το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ στο άρθρο Σκάει το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών: Ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας, Μ.Φλιν ζητά να καταθέσει εναντίον του Ν.Τραμπ με αντάλλαγμα ασυλία! – Επικείμενη «προεδρία Πενς» στις ΗΠΑ ,ο πρώην σύμβουλος πρότεινε στο FBI και στους κοινοβουλευτικούς, που ερευνούν τις σχέσεις συνεργατών του Ντόναλντ Τραμπ με τη Ρωσία, να καταθέσει με αντάλλαγμα την ασυλία του!

Η πρόταση ανταλλαγής της παροχής ασυλίας στον ίδιο με την κατάθεσή του για τα επίμαχα ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις του Ν.Τραμπ και του κύκλου του με τη Ρωσία, δείχνει ότι θα προβεί σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις.

Ο Μ.Φλυν βλέπει ίσως ότι δεν έχει άλλη επιλογή ενώ για να κάνει τη συγκεκριμένη προσφορά μέσω του δικηγόρου του στην αμερικανική ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI) καθώς και στις δύο επιτροπές έρευνας της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας, δείχνει ότι θα αποκαλύψει πράγματα που θα «κάψουν» τον Ν.Τραμπ.

Πολλοί ήδη στις Ηνωμένες Πολιτείες ακόμα και μέσα από το κόμμα του Ν.Τραμπ, μιλούν ήδη για επικείμενη «προεδρία Πενς»..

«Δεν είναι γνωστό αν ο κ. Φλιν πρότεινε να μιλήσει για συγκεκριμένα πράγματα από την περίοδο που εργαζόταν για τον κ. Τραμπ, όμως το γεγονός ότι επιδιώκει μια ασυλία δείχνει πως ο κ. Φλιν αισθάνεται ότι θα μπορούσε να έχει δικαστικά προβλήματα μετά το σύντομο πέρασμά του από τη θέση του συμβούλου για θέματα εθνικής ασφαλείας», εξηγεί η εφημερίδα επικαλούμενη στο σημείο αυτό έναν αξιωματούχο.

Ο δικηγόρος του Μάικλ Φλιν, Ρόμπερτ Κέλνερ, δεν θέλησε να κάνει σχόλιο στην Wall Street Journal.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ