Κόσμος

Aναταραχή στο στρατόπεδο της γαλλικής Δεξιάς: Παραιτήθηκε ο εκπρόσωπος του Φιγιόν - Ο Ζιπέ έτοιμος να κατέβει υποψήφιος

Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Αλέν Ζιπέ, ο οποίος ηττήθηκε απ’ τον Φρανσουά Φιγιόν στις προκριματικές για το χρίσμα της Δεξιάς, είναι έτοιμος να κατεβεί ως υποψήφιος της συντηρητικής παράταξης στις προεδρικές εκλογές.

Αυτό, όμως, θα γίνει μόνον υπό δύο προϋποθέσεις, όπως είπαν άτομα του περιβάλλοντός του στο Γαλλικό Πρακτορείο: πρώτον να αποχωρήσει από μόνος του ο Φιγιόν από την κούρσα και δεύτερον να έχει ο Ζιπέ την ομόφωνη υποστήριξη των «Ρεπουμπλικανών».

Οι πληροφορίες αυτές έρχονται να επιβεβαιώσουν δημοσίευμα της εφημερίδας Parisien που αναφέρει ότι ο Ζιπέ έπαθε «ναυτία» όταν άκουσε τον Φρανσουά Φιγιόν να τα βάζει με την γαλλική Δικαιοσύνη και να την κατηγορεί ως «κατευθυνόμενη».

Παραιτήθηκε ο εκπρόσωπος του Φιγιόν

Tην ίδια ώρα ένας ακόμη συνεργάτης του Φιγιόν εγκαταλείπει το καράβι. Αυτή τη φορά πρόκειται για έναν απ’ τους εκπροσώπους της προεκλογικής του εκστρατείας, τον Τιερί Σολέρ, άτομο του περιβάλλοντος του Μπρούνο Λεμέρ.

Ο Σολέρ ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να στηρίζει τον Φιγιόν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές