Κόσμος

Τ. Πιτέλα: Ντροπιαστικές και σοκαριστικές οι δηλώσεις Ντάισελμπλουμ για τις χώρες του Νότου - Ακατάλληλος ο Ολλανδός για πρόεδρος του Eurogroup

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ δεν είναι κατάλληλος για πρόεδρος του Eurogroup, δήλωσε ο Τζιάνι Πιτέλα.

Αυτή ήταν μία από τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Ολλανδού για τις χώρες του Νότου. Σε συνέντευξή του στη FAZ τη Δευτέρα ο Ντάισελμπλουμ είπε: «Ως σοσιαλδημοκράτης, για εμένα η αλληλεγγύη είναι εξαιρετικά σημαντική. Αλλά εκείνοι που τη ζητούν έχουν και υποχρεώσεις. Δεν μπορώ να ξοδέψω όλα τα χρήματά μου σε ποτά και γυναίκες και μετά να ζητήσω την υποστήριξή σου», αναφερόμενος στις χώρες του νότου.

Ο Πιτέλα τον κατηγόρησε για «προκατειλημμένα σχόλια», ενώ χαρακτήρισε τις δηλώσεις ως «ντροπιαστικές και σοκαριστικές».

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία ή λόγος για τη χρήση τέτοιων εκφράσεων, ιδιαίτερα από κάποιον που υποτίθεται ότι είναι προοδευτικός», τόνισε ο ηγέτης των σοσιαλιστών στο ευρωκοινοβούλιο, σύμφωνα με το Politico.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ντάισελμπλουμ εκφράζει απόψεις οι οποίες είναι ανοιχτά αντίθετες με τη γραμμή της ευρωπαϊκής προοδευτικής οικογένειας», τόνισε ακόμη ο Πιτέλα. «Πραγματικά αναρωτιέμαι αν ένα άτομο που έχει τέτοιες απόψεις μπορεί να θεωρείται ακόμη κατάλληλο για να είναι πρόεδρος του Eurogroup», πρόσθεσε.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ