Κόσμος

Τηλεφωνική επαφή Τσαβούσογλου-Γκάμπριελ για την τουρκο-γερμανική κρίση

Να «γεφυρώσουν» τις διαφορές που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα και να κατευνάσουν τους τόνους της έντασης μεταξύ των δύο χωρών, επιχειρούν ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο Γερμανός ομόλογός του, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, οι οποίοι είχαν τηλεφωνική επικοινωνία, με αντικείμενο συζήτησης την κρίση που έχει δημιουργηθεί μεταξύ Άγκυρας και Βερολίνου.

Όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ, οι δύο επικεφαλής των διπλωματικών κλιμακίων στις χώρες τους, επικοινώνησαν την Κυριακή και συζήτησαν την απαγόρευση των ομιλιών Τούρκων υπουργών σε γερμανικό έδαφος, καθώς και τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, περί «ναζιστικών μεθόδων» που ακολουθεί το Βερολίνο.

Η συζήτηση επεκτάθηκε και στο θέμα που ξεκίνησε την κρίση της τελευταίας αυτής περιόδου και ειδικότερα τη σύλληψη του ανταποκριτή της Die Welt στην Τουρκία, του δημοσιογράφου Ντενίζ Γιουτζέλ, το οποίο ο Ερντογάν χαρακτήρισε τρομοκράτη του PKK και Γερμανό κατάσκοπο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές