Κόσμος

«Τα μαζεύει» ο Τζεντιλόνι για την «Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων»: Δεν θα υπάρξει Ευρώπη Α’ και Β’ Κατηγορίας

«Δεν θα υπάρξει ποτέ Ευρώπη πρώτης και δεύτερης κατηγορίας, μια της Ανατολής και μια της Δύσης», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι, κατά την παρέμβασή του στην ολομέλεια του Στρασβούργου.

«Πρέπει να ξαναρχίσουμε σήμερα την πορεία μας, διότι μια Ευρώπη ακίνητη, πρόκειται να κάνει βήματα πίσω», πρόσθεσε ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός, σύμφωνα με τον οποίο, όμως, «δεν υφίστανται οι προϋποθέσεις για τεράστια θεσμικά άλματα».

«Αν οι χώρες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στην διαχείριση των μεταναστευτικών ρευμάτων αφεθούν μόνες, θα χαθεί η εμπιστοσύνη στο μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης», τόνισε ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης. Και αναφερόμενος, πάντα, στο μεταναστευτικό, υπογράμμισε ότι είναι ένα από τα θέματα στα οποία η Ευρώπη δυσκολεύεται να βρει μια κοινή θέση.

«Πρέπει να αποφύγουμε τον κίνδυνο ενός 1989 προς την αντίθετη κατεύθυνση, στο οποίο η Ευρώπη να ξεχωρίσει λόγω της οικοδόμησης νέων τειχών» είπε, τέλος, ο Ιταλός πρωθυπουργός, σύμφωνα με τον οποίο, οι ευρωπαίοι πολιτικοί «πρέπει να υπενθυμίσουν στους πολίτες τους, τα αποτελέσματα που επετεύχθησαν κατά τα εξήντα αυτά χρόνια: την ειρήνη, την ελευθερία, όπως και τα επίπεδα κοινωνικής πρόνοιας».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...