Κόσμος

Συνελήφθη κι ανακρίνεται η σύζυγος του Φρανσουά Φιγιόν

Νέες εξελίξεις στο σκάνδαλο με πρωταγωνίστρια την Πενέλοπε Φιγιόν που ταλανίζει τη Γαλλία. Οπως έγινε σήμερα γνωστό, η σύζυγος του Φρανσουά Φιγιόν, που διεκδικεί τη γαλλική προεδρία, οδηγήθηκε στην αστυνομία όπου και ανακρίνεται.

Οπως ανακοινώθηκε, ο Φρανσουά Φιγιόν θα δώσει συνέντευξή Τύπου, στις 12 ώρα Γαλλίας. Η Πενέλοπε πρωταγωνιστεί σε σκάνδαλο αργομισθίας και το ποσό με το οποίο φέρεται να επιβάρυνε το γαλλικό δημόσιο φθάνει το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Οι γαλλικές αρχές είχαν ανακοινώσει πριν λίγες ημέρες ότι ξεκινούν επίσημη έρευνα για τον Φρανσουά Φιγιόν και το PenelopeGate.

Ο Φρανσουά Φιγιόν από την πλευρά του έχει δηλώσει πως δεν υπήρξε τίποτε το παράνομο στις συγκεκριμένες πληρωμές καθώς η σύζυγός του εργαζόταν ως βοηθός τόσο του ιδίου όσο και του διαδόχου του στο Γαλλικό Κοινοβούλιο και είχε αναρτήσει όλα τα οικονομικά στοιχεία.

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει, ο Φιγιόν είχε τονίσει πως σε περίπτωση που βρεθεί υπό δικαστική διερεύνηση θα παραιτηθεί από την κούρσα για την Γαλλική Προεδρία.

Όπως μεταδίδουν γαλλικά μέσα φαίνεται πως τα στοιχεία τα οποία έδωσε στις αρχές το ζεύγος Φιγιόν χρήζουν περαιτέρω έρευνας και θα κληθεί άμεσα να καταθέσει στις αρμόδιες αρχές.

Πάντως, το τελευταίο χρονικό διάστημα με μία νέα προεκλογική καμπάνια ο Φιγιόν εμφανιζόταν να ανακάμπτει δημοσκοπικά χωρίς να περνά πάντως στον 2ο γύρο των επερχόμενων εκλογών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...