Ελληνοτουρκικά

Συνάντηση Ν.Κοτζιά επί 1,5 ώρα με τον Σύμβουλο Ασφαλείας του Ν.Τραμπ: Ξεσπά γεωπολιτική καταιγίδα σε Βαλκάνια και Μέση Ανατολή - Σκληρή γραμμή έναντι Τουρκίας με "πλάτες" Ισραήλ και ΗΠΑ

Tελευταία ευκαιρία της χώρας μας να αναβαθμιστεί γεωπολιτικά αποτελεί η συνάντηση Ν.Κοτζιά με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, Μακμάστερ,με τον οποίο ειπώθηκαν πολύ σημαντικά πράγματα καθώς έγινε κατανοητό πως επί προεδρίας Ν.Τραμπ θα λάβουν χώρα αρκετοί περιφερειακοί πόλεμοι σε Βαλκάνια και Μέση Ανατολή. Η γεωπολιτική καταιγίδα θα ξεσπάσει και θα διαρκέσει τουλάχιστον 2 χρόνια με τη χώρα μας να βρίσκεται στο επίκεντρο. Χαρακτηριστικό είναι ότι αν και η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη για 40 λεπτά και τελικά διήρκεσε μιάμιση ώρα. Με την Τουρκία να βρίσκεται εκτός ελέγχου, και τα Σκόπια να βρίσκονται στη δίνη εμφυλίου πολέμου, η μόνη χώρα σταθερότητας η οποία έχει και την συμπαράσταση του Ισραήλ, είναι η Ελλάδα. Να σημειώσουμε ότι ο Κοτζιάς άδειασε τον Κατρούγκαλο ο οποίος είχε πει "ναι" στην διεξαγωγή συγκεντρώσεων Τούρκων πολιτικών στη Θράκη.

Στο ραντεβού που διήρκεσε σχεδόν 90 λεπτά παρόντες ήταν η αναπληρώτρια, Κάθλιν ΜακΦάρλαν, ο σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου για διεθνείς οικονομικές σχέσεις, Κένεθ Τζέστερ ενώ σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, στο ραντεβού εμφανίστηκε κάποια στιγμή και ο ομογενής προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Ρέινς Πρίμπους.

Ο κ. Κοτζιάς έθεσε θέματα ασφαλείας της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων, τόνισε τον ρόλο της Ελλάδας σε μια εύθραυστη γεωπολιτική συγκυρία και σε ένα περιφερειακό τρίγωνο αστάθειας και αναφέρθηκε στα βασικά θέματα ελληνικής εξωτερικής πολιτικής καθώς και στις πρωτοβουλίες που παίρνει η Ελλάδα για να σταθεροποιήσει το περιβάλλον της.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, στη συνάντηση ο Έλληνας ΥΠΕΞ παρουσίασε στον κ. Τίλερσον, σε χάρτη που είχε μαζί του, τη θέση της Ελλάδας εντός περιφερειακού τριγώνου αστάθειας και το ρόλο της ως πόλου σταθερότητας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι «άκουγαν, έκαναν ερωτήσεις και κρατούσαν σημειώσεις», ενώ ενημέρωσαν τον κ. Κοτζιά για τους σχεδιασμούς τους σε θέματα εξωτερικής πολιτικής που η ελληνική πλευρά εκτιμά ότι «θα έχουν θετικές επιπτώσεις για τη χώρα».

Στην εκτίμηση ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την Ελλάδα στο θέμα της οικονομίας και του χρέους και η βοήθεια που θα παρέχουν θα είναι ακόμα μεγαλύτερη, προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς μετά το τέλος των διήμερων επαφών του στην Ουάσιγκτον με ανώτατα στελέχη της κυβέρνησης Τραμπ.

Παράλληλα, o υπουργός Εξωτερικών εμμέσως πλην σαφώς «άδειασε» τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο για τις δηλώσεις του «ότι η Ελλάδα θα επιτρέψει επισκέψεις Τούρκων πολιτικών στη χώρα μας πριν από το δημοψήφισμα» λέγοντας ότι «η θέση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών είναι ότι δεν μιλάει πριν τεθούν συγκεκριμένες αιτήσεις και διαδικασίες...».

Δηλώσεις Κοτζιά:

«Νομίζω ότι η διήμερη επίσκεψη στις ΗΠΑ ήταν πολύ επιτυχημένη», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στους δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση των επαφών του στην αμερικανική πρωτεύουσα.

«Συναντήσαμε τον Υπουργό Εξωτερικών, συναντήσαμε τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας, καθώς και την αναπληρώτριά του. Επίσης, είδαμε τον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου και μια σειρά από άλλα στελέχη που ασχολούνται με την εξωτερική πολιτική. Είχαμε συναντήσεις με Γερουσιαστές, καθώς και με δημοσιογραφικά team, θα έλεγα ότι το πιο ενδιαφέρον ήταν σήμερα το πρωί με το Reuters», είπε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών για να περάσει αμέσως στα γεωπολιτικά:

«Αυτό που νομίζω έγινε κατανοητό από την αμερικανική πλευρά είναι η ιδιαίτερη γεωστρατηγική ανάλυση που κάνουμε για την περιοχή μας και συμφωνήσαμε στη μεγάλη ανάγκη να υπάρχει σταθερότητα και ασφάλεια σε αυτήν. Ο ιδιαίτερος ρόλος της χώρας μας είναι ένας ρόλος ευθύνης. Έχουμε συγκροτήσει σειρά από θεσμούς, όπως είναι οι τριγωνικές σχέσεις που διατηρούμε με χώρες όπως η Αίγυπτος, το Ισραήλ, ο Λίβανος, η Ιορδανία και η Παλαιστίνη. Έχουμε τα τετραμερή σχήματα συνεργασίας στα Βαλκάνια, καθώς και τη διασυνοριακή. Είμαστε σε μια διαδικασία για να συγκροτήσουμε νέα τετραμερή με Γεωργία και Αρμενία. Όλα αυτά δείχνουν τις δυνατότητες και τον ιδιαίτερο ρόλο που παίζει η Ελλάδα στην περιοχή», κατέληξε ο Έλληνας ΥΠΕΞ πριν δεχθεί ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους.

Σχετικά με τη συνάντηση με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας τον κ. Μακμάστερ;

«Η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη για 40 λεπτά και τελικά διήρκεσε μιάμιση ώρα. Συζητήσαμε πολύ συγκεκριμένα για θέματα που αφορούν τη Μέση Ανατολή, την Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια».

Το Κυπριακό;

«Το Κυπριακό δεν απασχόλησε πολύ, πέρα από το ότι εξήγησα ποιος είναι ο όρος για να πετύχει μια διαπραγμάτευση. Ο όρος είναι ο ορισμός του Κυπριακού προβλήματος, δηλαδή η απαλλαγή της Κύπρου από τα ξένα στρατεύματα και η κατανόηση από την πλευρά της Τουρκίας ότι δεν μπορεί να ζητάει ειδικά προνόμια όπως είναι τα παρεμβατικά προνόμια που θέλει».

Πώς βλέπετε τις προτεραιότητες της νέας Αμερικανικής Κυβέρνησης στην περιοχή μας;

«Αντιλαμβάνομαι ότι η Αμερικανική Διοίκηση αναζητεί τους τρόπους με τους οποίους θα αναβαθμιστεί ο ρόλος και η σημασία της Αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, σε συνεργασία – εξ όσων καταλαβαίνω, με διαφορετικό τρόπο από ότι στο παρελθόν, δηλαδή πιο εντατικά και ισότιμα– με κράτη με τα οποία έχουν ιδιαίτερα φιλικές σχέσεις».

Επί προεδρίας Ομπάμα, κύριε Υπουργέ, η Ελλάδα είχε υποστήριξη στο θέμα της Ευρωζώνης, του χρέους και της οικονομίας.

«Και αυτό θα συνεχισθεί. Έχοντας μια αρχική συζήτηση επί του θέματος, νομίζω ότι θα συνεχισθεί και ίσως να είναι και πιο μεγάλη«.

Σε ό,τι αφορά τη συνεχιζόμενη αντιπαράθεση της Τουρκίας με χώρες της Δυτικής Ευρώπης, σήμερα επιτέθηκε ο κ. Ερντογάν στην Άνγκελα Μέρκελ και το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών άσκησε κριτική στην ανακοίνωση της Ε.Ε. που υποστήριξε την Ολλανδία. Θα θέλατε να κάνετε ένα σχόλιο;

«Σας είπα ότι η Τουρκία εξάγει την νευρικότητά της. Ίσως ορισμένοι κύκλοι της τουρκικής ηγεσίας να θεωρούν ότι μια τέτοια λεκτική σύγκρουση βοηθά την προεκλογική καμπάνια του κ. Ερντογάν».

Η θέση της Ελλάδος σχετικά με επισκέψεις Τούρκων πολιτικών στη χώρα μας πριν το δημοψήφισμα ποια είναι;

«Η θέση του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών είναι ότι δεν μιλάει πριν τεθούν συγκεκριμένες αιτήσεις και διαδικασίες».

Και μία τελευταία ερώτηση, ο Αμερικανός Πρέσβης, Τζέφρυ Πάιατ, στο Συνέδριο των Δελφών είπε ότι φοβάται για ένα ατύχημα στο Αιγαίο. Από τις συνομιλίες που είχατε εδώ επαληθεύεται αυτός ο φόβος;

«Δεν είχαμε τέτοιου είδους συζητήσεις. Είχαμε συζητήσεις περισσότερο για το ποιος είναι ο ρόλος της χώρας και όχι για να κατηγορήσουμε ή να μιλήσουμε για τρίτους».

Για την τουρκική αντιπαράθεση στην Ευρώπη εκφράστηκαν καθόλου;

«Όχι δεν κάναμε τέτοια συζήτηση».

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του κ. Κοτζιά στους Έλληνες ανταποκριτές:

Ήταν μια κρίσιμη συνάντηση τη στιγμή που η Τουρκία κηρύσσει ιερό πόλεμο εναντίον της Ευρώπης και της Ελλάδας. Ο ίδιος ο Τούρκος ΥΠΕΞ το επιβεβαίωσε σήμερα. Άραγε τι θα συμβεί στην Ελλάδα με τα εκατ. μουσουλμάνων "προσφύγων";

«Η Ευρώπη σύντομα θα είναι το μέρος ενός «ιερού πολέμου», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu σήμερα  16 Μαρτίου.

«Τώρα η εκλογή περατώθηκε στην Ολλανδία ... Αν κοιτάξει κανείς  όμως πολλά μέρη στην ΕΕ δεν θα δει  καμία διαφορά μεταξύ των σοσιαλδημοκρατών και των φασιστών όπως ο Wilders . Όλοι έχουν την ίδια νοοτροπία. Που θα πάει η  Ευρώπη; Έχει αρχίσει να καταρρέει η Ευρώπη και αυτοί την σύρουν στην άβυσσο. Ένας μεγάλος Ιερός πόλεμος θα αρχίσει σύντομα σε αυτήν », δήλωσε ο Çavuşoğlu.

Υπάρχουν πληροφορίες για σχέδιο πρόκλησης επεισοδίων στην ΕΕ με την συνδρομή των εκατομμυρίων Τούρκων μεταναστών που ζουν σε πολλές χώρες της Ευρώπης.

Η  πρόβλεψη για επικείμενο θρησκευτικό πόλεμο εκτός από  τους  εμπειρογνώμονες, έχει αναφερθεί από ινστιτούτα και δεξαμενές σκέψης αλλά και από επιστήμονες από μεγάλα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια μετά από ενδελεχείς έρευνες που μας προειδοποιούν για το ξέσπασμα βίαιων καταστάσεων .

Μάλιστα πολλοί ειδικοί είχαν αναφερθεί στο θρησκευτικό πόλεμο εντός Ευρώπης  ήδη από το 2006 πριν ξεκινήσει καν η  κρίση της μετανάστευσης.

Αμερικανική «δεξαμενή σκέψης» και ινστιτούτο με έδρα την Ουάσιγκτον, δημοσίευσε μια συγκλονιστική έκθεση που αναφέρει ο ευρωπαϊκός θρησκευτικός πόλεμος πλησιάζει.

«Οι Σταυροφορίες ξεκίνησαν με μια φήμη του μιάσματος το 1095, όταν ο Πάπας Ουρβανός  II κατήγγειλε τους μουσουλμάνους ότι « είναι εντελώς αποξενωμένοι από τον Θεό ».. «Αυτό  ακριβώς λένε τώρα οι θρησκευτικοί ηγέτες του Ισλάμ δαιμονοποιώντας την δύση σήμερα στα εκατομμύρια των πιστών τους », αναφέροει  Αμερικανός εμπειρογνώμονας  .

Πριν από λίγες μόλις ημέρες, Ιταλός καθολικός αρχιεπίσκοπος προειδοποίησε ότι η χώρα του και η υπόλοιπη Ευρώπη «σύντομα θα  μουσουλμανοποιηθεί».

Ο Monsignor Carlo Liberati, ομότιμος Αρχιεπίσκοπος της Πομπηίας, προέβλεψε αποκαλυπτικά τη μαζική μετατόπιση των Χριστιανών  Ευρωπαίων στο Ισλάμ  λόγω της μείωσης των ποσοστών γεννήσεων και την μικρότερη  δημόσια εμπλοκή της χριστιανικής  εκκλησίας.

Μιλώντας για την Καθολική εφημερίδα La Fede Quotidiana, είπε: «Οι ενορίες είναι το μόνο πράγμα που στέκεται ακόμα όρθιο. Χρειαζόμαστε μια αληθινή χριστιανική ζωή. Όλο αυτό ανοίγει το δρόμο για το Ισλάμ. Εκτός από αυτό, αυτοί κάνουν  παιδιά και εμείς όχι  διότι είμαστε…. σε πλήρη παρακμή. Σε 10 χρόνια θα είμαστε όλοι μουσουλμάνοι, λόγω της βλακείας μας».

Μια απλή ματιά στο μηνιαίο αστυνομικό δελτίο στις χώρες της ΕΕ καταδεικνύει του λόγου το αληθές, με τα περιστατικά βίας από μουσουλμάνους επί τω πλείστων να κυριαρχούν συνεχώς .

Όλοι προειδοποιούν αλλά δεν κάνουν τίποτα , ευτυχώς όμως η πρόνοια του Θεού θα φέρει έτσι  ακριβώς τα πράγματα  που και θα «ξυπνήσουν» όλοι μα όλοι απότομα……… και θα πολεμήσουν και τελικά θα σώσουν τον χριστιανισμό.

https://youtu.be/z4G3cdoMsfE

https://youtu.be/nfldqU8W1WU?t=2

https://youtu.be/rMAL7vXej-g?t=2

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ