Κοινωνία

Στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής ο «πυροτεχνουργός» των «Πυρήνων της Φωτιάς»

«Έχουμε επικεντρώσει τις έρευνες μας στον εντοπισμό του μέλους της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» που κατασκεύασε τα δέκα παγιδευμένα δέματα, που έστειλαν στον Σόιμπλε, στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι, στα γραφεία της ΕΚΤ στη Γερμανία, στον Ντάϊσελμπλουμ και σε άλλους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Εάν συλλάβουμε τον βομβιστή, θα έχουμε καταφέρει ένα σημαντικό πλήγμα στον επιχειρησιακό βραχίονα της τρομοκρατικής οργάνωσης, αφού δεν θα μπορεί εύκολα να αναπληρώσει το κενό που θα προκύψει. Άλλωστε έχει αποδειχτεί  ότι η "στρατολόγηση" νεών μελών από τη δεξαμενή των αντιεξουσιαστών για μεταφορά και τοποθέτηση αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών είναι εύκολη, το δύσκολο είναι να βρεθεί άτομο με τεχνογνωσία στα εκρηκτικά, αφού θα χρειαστεί εκπαίδευση και ικανότητες…»

Από τα λόγια αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. στο Newsbomb.gr, φαίνεται πόση σημασία δίνουν οι Αρχές στον εντοπισμό του «πυροτεχνουργού» των «Πυρήνων της Φωτιάς», αφού έτσι θα «αδρανοποιήσουν» γι' αρκετό διάστημα την τρομοκρατική οργάνωση, εκτός βέβαια κι αν αναζητήσει «συνεργασίες» στον επιχειρησιακό τομέα.

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής ήξεραν για τον κατασκευαστή των τρομο - δεμάτων από τότε που ασχολούνταν με το σχέδιο «Γοργοπόταμος» για την ανατίναξη των φυλακών Κορυδαλλού και την απελευθέρωση μελών των «Πυρήνων της Φωτιάς» και άλλων κρατουμένων. Σε υποκλαπείσες συνομιλίες που είχαν γίνει στο πλαίσιο των ερευνών, ο συγκεκριμένος κατασκευαστής βομβών αναφερόταν με τον κωδικό «μάγειρας».
Οι ασύλληπτοι «Πυρήνες» και οι εντολές από τη φυλακή

Παρά τις περίπου 60 συλλήψεις μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης, οι «Πυρήνες» έχουν καταφέρει να συνεχίζουν την δράση τους εντός και εκτός Ελλάδας, με τις εντολές μάλιστα – όπως λένε οι αστυνομικοί - να δίνονται μέσα από τη φυλακή όπου βρίσκεται η ηγετική ομάδα.

Η νέα εκτελεστική ομάδα των «Πυρήνων της Φωτιάς», σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική, αποτελείται από περίπου έξι ασύλληπτα μέλη της οργάνωσης, ενώ δεν αποκλείει και τη συνεργασία με ποινικούς. Στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.Α.Σ έχουν μπει τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες από τον χώρο των αντιεξουσιαστών, στους οποίους ίσως ανήκει το «ορφανό» DNA που έχουν οι Αρχές, μετά από έρευνες σε διάφορα κρησφύγετα της τρομοκρατικής οργάνωσης. Όσο πάντως κυκλοφορεί ελεύθερος ο «μάγειρας» και οι φυλακισμένοι «Πυρήνες» συνεχίζουν να έχουν τον ρόλο του καθοδηγητή και να επικοινωνούν ανενόχλητοι με τους ασύλληπτους συνεργούς τους, οι φόβοι για νέα- αναβαθμισμένα τρομοκρατικά χτυπήματα είναι κάτι παραπάνω από ορατοί…

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...