Κοινωνία

«Σκότωσε το παιδάκι μας»: Απαρηγόρητοι οι συγγενείς της 13χρονης Κατερίνας που σκοτώθηκε στην Ημαθία από ασυνείδητο οδηγό (βίντεο)


"Το παιδάκι μας ήταν στο φροντιστήριο και ερχόταν στο σπίτι. Και ήρθε αυτός και έτρεχε τόσο πολύ που, ήταν τόσο ψηλό το κράσπεδο και... ανέβηκε πάνω και σκότωσε το παιδάκι μας" λέει απαρηγόρητη, η γιαγιά της μικρής Κατερίνας, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Alpha.

"Χτύπησε το θύμα με απίστευτη ταχύτητα! Το θύμα εκσφενδονίστηκε. Αυτός "καβάλησε" το πεζοδρόμιο. Το αυτοκίνητο χτύπησε την Κατερίνα πάνω στο πεζοδρόμιο" λέει ο θείος της Κατερίνας.

Στο μεταξύ, κλειστό λόγω πένθους θα παραμείνει μέχρι την Κυριακή 12 Μαρτίου, το φροντιστήριο ξένων γλωσσών, από το οποίο είχε ξεκινήσει η 13χρονη, για να πάει στο σπίτι της, όταν έγινε το τροχαίο.

ΦΩΤΟ από το alexandreia-gidas

Το 13χρονο κορίτσι, άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στο αθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που το μετέφερε με πολλαπλές κακώσεις από το Νοσοκομείο της Βέροιας που είχε μεταφερθεί αρχικά στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, μετά το τροχαίο.

Το χρονικό της τραγωδίας

Το κακό έγινε το βράδυ της Παρασκευής όταν η 13χρονη επιχείρησε να περάσει από διάβαση των πεζών. Εκείνη την στιγμή ο νεαρός οδηγός -ο οποίος δεν έχει δίπλωμα- κινούμενος με μεγάλη ταχύτητα (όπως εξακρίβωσε ο ειδικός εμπειρογνώμονας της ΕΛ.ΑΣ από το φρενάρισμα πολλών μέτρων), παρέσυρε την μικρή Κατερίνα ενώ το αυτοκίνητο σταμάτησε την πορεία του στο πρανές του πάρκου μπροστά στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο νεαρός οδηγός επιχείρησε να διαφύγει από το συμβάν ειδοποιώντας παράλληλα τον πατέρα του ο οποίος άμεσα έφτασε στο σημείο του ατυχήματος αναλαμβάνοντας την ευθύνη του τροχαίου. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε την βαρύτατα τραυματισμένη Κατερίνα Κ. στο Νοσοκομείο της Βέροιας συνοδευόμενη από τον γιατρό υπηρεσίας του Κ.Υ. Αλεξάνδρειας.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα η 13χρονη άφησε την τελευταία πνοή της, βυθίζοντας στο πένθος όχι μόνο την οικογένειά της αλλά και ολόκληρη την Αλεξάνδρεια. Το απόγευμα του Σαββάτου έγινε η κηδεία της...

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ