Κόσμος

Ρ. Τ. Ερντογάν: Η Ολλανδία ενεργεί σαν «μπανανία»

Να επιβάλουν κυρώσεις στην Ολλανδία, κάλεσε σήμερα τους διεθνείς οργανισμούς ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καθώς συνεχίζει να υποβόσκει η διπλωματική διένεξη αναφορικά με την πολιτική εκστρατεία που θέλει να διεξαγάγει η Άγκυρα μεταξύ των τούρκων μεταναστών στην Ευρώπη.

Μιλώντας σε εκδήλωση στην επαρχία Κοτζάελι, κοντά στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν δήλωσε πως η Ολλανδία ενεργεί σαν «μπανανία» και επέκρινε τις ευρωπαϊκές χώρες επειδή δεν επέκριναν τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε η Ολλανδία τούρκους υπουργούς.

Οι τουρκικές αρχές είναι υπεύθυνες για την ασφάλεια των ολλανδών διπλωματών στην Τουρκία, ανακοίνωσε σήμερα το ολλανδικό υπουργείο Εξωτερικών, αντιδρώντας στην κλιμακούμενη διένεξη μεταξύ των δύο χωρών.

Για μικρό χρονικό διάστημα, η τουρκική σημαία είχε αναρτηθεί έξω από το προξενείο της Ολλανδίας στην Κωνσταντινούπολη, προκαλώντας τη διαμαρτυρία της ολλανδικής κυβέρνησης.

«Η κατάσταση είναι ασαφής. Οι τουρκικές αρχές είναι υπεύθυνες για την ασφάλεια της ολλανδικής διπλωματικής αποστολής στην Τουρκία. Έχουμε υποβάλει διαμαρτυρία στις τουρκικές αρχές», ανέφερε το υπ0ουργείο Εξωτερικών.

Πηγές στην τουρκική προεδρία είχαν υποστηρίξει νωρίτερα σήμερα πως τις σημαίες άλλαξαν Oλλανδοί προξενικοί αξιωματούχοι και πως δεν υπήρξε έξωθεν επέμβαση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ