Κόσμος

Ρωσικός Τύπος: Η επίθεση στο Λονδίνο θα γείρει την πλάστιγγα υπέρ της Εθνικής Δεξιάς στις προσεχείς εκλογές

Η τρομοκρατική επίθεση που αιματοκύλησε την καρδιά του Λονδίνου θα επηρεάσει τις προσεχείς εκλογές στην Ευρώπη, όπως σχολιάζει ο ρωσικός Τύπος.

Λίγες ώρες νωρίτερα, η σταρ της γαλλικής Δεξιάς Μαρίν Λεπέν, άδραξε την ευκαιρία για να πείσει τους Γάλλους ψηφοφόρους ενόψει των εκλογών ότι αν την εκλέξουν πρόεδρο της Γαλλίας, θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποφευχθούν τέτοιους είδους τρομοκρατικά χτυπήματα.

Εξαίροντας την σημασία εντατικοποίησης του ελέγχου των συνόρων η επικεφαλής του "Εθνικού Μετώπου" υποστήριξε ότι οι χώρες πρέπει να συνεργαστούν μεταξύ τους για να μοιράζονται τις πληροφορίες που συλλέγουν οι μυστικές υπηρεσίες. Η Λεπέν πρότεινε επίσης το κλείσιμο τεμενών που διατηρούν σχέσεις με τον εξτρεμισμό καθώς και την ανάκληση της γαλλικής υπηκοότητας όσων διαθέτουν περισσότερα από ένα διαβατήριο και συνδέονται με επιθέσεις.

Τα περισσότερα ρωσικά δημοσιεύματα συνδέουν την χθεσινή επίθεση με το πρόβλημα της μετανάστευσης στην Ευρώπη. Η επίθεση αυτή είχε σκοπό να σπείρει τον φόβο και να προκαλέσει σοκ στην κοινωνία, σύμφωνα με την Όλγα Παβλένκο, καθηγήτρια στο Ρωσικό Πανεπιστήμιο Ανθρωπίνων Επιστημών, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα "Kommersant".

"To βαθύτερο πρόβλημα έγκειται στην ανισορροπία του πληθυσμού στους κόλπους της Ε.Ε", εκτιμά η ίδια.

"Αυτή η επίθεση θα επηρεάσει τους ψηφοφόρους παραμονές των εκλογών σε Γαλλία και Γερμανία, ιδιαίτερα στη Γαλλία", επισημαίνει ο χρονικογράφος σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, Φιόντορ Λιουκάνοφ στo ρωσικό πρακτορείο "Ria Novosti".

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...