Κόσμος

Πρώτο debate στη Γαλλία λίγο πριν τις εκλογές

Ο Εμανουέλ Μακρόν φαίνεται να παραμένει ο πιθανότερος νικητής των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε λίγες ώρες πριν το πρώτο τηλεοπτικό debate μεταξύ των πέντε κυριότερων υποψηφίων.

Επικρατέστεροι για τον δεύτερο γύρο εμφανίζονται ο πρώην υπουργός Οικονομίας Μακρόν και η πρόεδρος του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο πρώτος γύρος θα αναδείξει «μονομαχία» Μακρόν- Λεπέν, με τον πρώτο να συγκεντρώνει 26,5% και την αρχηγό της ακροδεξιάς 26%. Στον δεύτερο γύρο όμως, ο Μακρόν προδιαγράφεται, σύμφωνα πάντα με τις δημοσκοπήσεις, μεγάλος νικητής με ποσοστό 64-36% έναντι της Λεπέν.

Στη μέτρηση της Odoxa ο Φρανσουά Φιγιόν, «βυθισμένος» στο σκάνδαλο της αργομισθίας της γυναίκας του, συγκεντρώνει 19% στον πρώτο γύρο. Άλλη δημοσκόπηση της Kantar Sofres-Onepoint έδειξε παρόμοια αποτελέσματα για τον πρώτο γύρο με τον Μακρόν και τη Λεπέν να συγκεντρώνουν ποσοστό 26% και τον Φιγιόν 17%.

Στο debate θα συμμετάσχουν επίσης ο Φρανσουά Φιγιόν, ο υποψήφιος της ριζοσπαστικής αριστεράς Ζαν-Λικ Μελανσόν και ο αντίπαλός του στην αριστερά, ο σοσιαλιστής Μπενουά Αμόν.

Οι εκλογές στη Γαλλία διεξάγονται σε δύο γύρους, στις 23 Απριλίου και τις 7 Μαΐου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ