Οπλικά συστήματα

Πρώτη κάθετη εκτόξευση Longbow Hellfire από σκάφος LCS του US Navy (βίντεο)

Στις 28 Φεβρουαρίου, στα ανοικτά των ακτών του Norfolk, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ (US Navy) διεξήγαγε με επιτυχία δομικές εκτόξευσης της μονάδας βλήματος επιφάνειας - επιφάνειας SSMM (Surface to Surface Missile Module) από το Littoral Combat Ship (LCS) USS Detroit (LCS 7).
Η δοκιμή σηματοδότησε την πρώτη εκτόξευση ενός πυραύλου από την μονάδα SSMM σκάφους LCS καθώς και την πρώτη κάθετη εκτόξευση πυραύλου από σκάφος LCS.

 

Η μονάδα SSMM χρησιμοποιεί μια έκδοση του πυραύλου Longbow Hellfire, ο οποίος εκτοξεύεται κάθετα για την αντιμετώπιση μικρών και ευέλικτων ταχέων σκαφών που θα προσπαθήσουν να προσβάλουν τα σκάφη LCS.

 

Οι δοκιμές θα συνεχιστούν με το σκάφος USS Milwaukee (LCS 5) με την αρχική επιχειρησιακή ικανότητα (IOC) να αναμένεται για το 2018.

 

Στο παρακάτω εντυπωσιακό βίντεο θα δείτε τις αρχικές δοκιμές κάθετης εκτόξευσης 3 πυραύλων Longbow Hellfire της μονάδας  SSMM εναντίων ισάριθμων τηλεκατευθυνόμενων μικρών ταχέων σκαφών, που έλαβαν χώρα τον Αύγουστο του 2015 και έληξαν με την ολοκληρωτική καταστροφή και των 3 στόχων:

 

https://www.youtube.com/watch?v=EbtGhNDgvK4

 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=14&v=pm8uH4HHP4w

 

http://defencenews.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...