Κόσμος

«Πονοκέφαλος» Μέρκελ- Οι «συντηρητικοί» της απαιτούν «όχι άλλη βοήθεια στην Ελλάδα»

Την ώρα που το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα AfD κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος και το SPD των Σουλτς/Γκάμπριελ «κονταροχτυπιέται» με το CDU της Άνγκελα Μέρκελ στις δημοσκοπήσεις εν όψει των γερμανικών εκλογών, ένας νέος «πονοκέφαλος» εκ δεξιών έρχεται να προκαλέσει «πονοκέφαλο» στην καγκελάριο.

Το νέο... πρόβλημα για την καγκελάριο «ακούει» στο όνομα «Ελεύθερο Συντηρητικό Ξεκίνημα» και πρόκειται για μία κίνηση από την συντηρητική, δεξιά πτέρυγα του κόμματος της Μέρκελ, την ιδρυτική διακήρυξη της οποίας θα υπογράψουν το Σάββατο 5.000 μέλη της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης -το περιεχόμενό της, ωστόσο, δόθηκε ήδη στη δημοσιότητα.

Όπως λένε, μεταξύ άλλων, θέλουν μια Ευρώπη με ανοιχτή την πιθανότητα να αποβάλλονται οι χώρες, που δεν τηρούν τις δεσμεύσεις τους απέναντι στα υπόλοιπα κράτη-μέλη, «φωτογραφίζοντας» εν προκειμένω την Ελλάδα.

Μάλιστα, δεν αρκούνται σε αυτήν τη διατύπωση, αλλά κάνουν και ειδική αναφορά στη χώρα μας, ζητώντας να μην δοθεί άλλο πακέτο βοήθειας. Σε περίπτωση, δε, που αυτό συμβεί, απειλούν με μαζικές αποχωρήσεις από το κόμμα της καγκελαρίου!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...