Ελληνοτουρκικά

"Πολεμικό διάγγελμα" του Α.Τσίπρα αύριο στις 11.30 το πρωί - Απευθύνει μήνυμα στην Τουρκία μαζί με τον ειδικό σύμβουλο του Ισραήλ, Αμός Γκιλάντ

Δραματικές είναι οι εξελίξεις σε όλο το φάσμα των ελληνοτουρκικών γεγονός που έχει κινητοποιήσει όλο το διπλωματικό και στρατιωτικό προσωπικό της χώρας, το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και το Ισραήλ... Χαρακτηριστικό είναι ότι για πρώτη φορά ένας "αριστερός" πρωθυπουργός, ο Α.Τσίπρας, θα εμφανιστεί και θα μιλήσει αύριο  στη δεύτερη εκπομπή του υπουργείου Εθνικής ‘Άμυνας «Με αρετή και τόλμη» που θα μεταδοθεί την Κυριακή από την ΕΤ1 στις 11:30 το πρωί.

Επι της ουσίας πρόκειται για ένα "πολεμικό διάγγελμα" και όλοι αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τι ακριβώς θα πει ο πρωθυπουργός της χώρας καθώς μιλάμε για μια πρωτόγνωρη κίνηση όπως αιφνιδιαστική ήταν και η επαναφορά της στρατιωτικής εκπομπής για λόγους ψυχολογικών επιχειρήσεων...

Στην εκπομπή θα παρουσιαστούν Στρατιωτικές δραστηριότητες του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Τεθωρακισμένων στον Αυλώνα, φωτογραφίες και βίντεο από τη διεξαγωγή της ΤΑΜΣ «Αστραπή», στην ν. Ικαρία με σενάριο την Ανακατάληψη του αεροδρομίου του Αγίου Κηρύκου από εθνοφύλακες και Καταδρομείς!

Το δεύτερο πιο συμβολικό και ενδιαφέρον σημείο είναι ότι στην εκπομπή θα μιλήσει και ο ειδικός απεσταλμένος του Ισραήλ.

Συγκεκριμένα, στην εκπομπή παραχωρεί συνέντευξη και ο Ειδικός Σύμβουλος της Ισραηλινής κυβέρνησης Αμός Γκιλάντ ο οποίος αναμένεται να απευθύνει μήνυμα ενότητας και στρατιωτικής συμπαράστασης στην Ελλάδα εν όψει των πολεμικών απειλών της Τουρκίας.

Ο Ισραηλινός στρατηγός θεωρείται από τις ισχυρότερες προσωπικότητες στο Στρατιωτικο-πολιτικό σύστημα του εβραϊκού κράτους.

Αυτή τη στιγμή είναι διευθυντής του Πολιτικού και Στρατιωτικού Τμήματος του Ισραηλινού Υπουργείου Άμυνας, ενώ στο παρελθόν είχε αναλάβει ειδικές αποστολές για επαφές με την Αίγυπτο και την παλαιστινιακή Χαμάς.

Η επίσκεψή του Ισραηλινού Στρατηγού στην Αθήνα είχε σχέση με την κλιμάκωση της έντασης από τη μεριά της Τουρκίας. Το Ισραήλ έχει αναλάβει και τον ρόλο «προστασίας» των γεωτρήσεων στην Ισραηλινή και Κυπριακή ΑΟΖ μετά και τις τουρκικές απειλές.

Υπενθυμίζουμε ότι στο άρθρο μας ΕΚΤΑΚΤΟ: Η Τουρκία απειλεί την ύπαρξη της Κύπρου – O Tουρκικός Στόλος απλώνεται σε Αιγαίο-Μεσόγειο – Οι Τούρκοι βγάζουν το Barbaros και εξαγγέλουν γεωτρήσεις! αποκαλύψαμε ότι έρευνες και γεωτρήσεις φυσικού αερίου στην Μεσόγειο με το Μπαρμπαρός εξήγγειλε ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Μπεράτ Αλμπαϊράκ ο οποίος το είπε ξεκάθαρα επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά το ΓΕΕΘΑ και τα όσα είχε πει για θερμό επεισόδιο στη Κύπρο:

«Άνω του 60% του πετρελαίου και του φυσικού αερίου παγκοσμίως βρίσκεται κοντά στην Τουρκία.

Μεγάλο ερωτηματικό ο τόπος και ο χρόνος που θα επιλέξει η Άγκυρα, καθώς η Λευκωσία συνάπτει συμφωνίες με ενεργειακούς κολοσσούς στα τεμάχια «10», «8» «6», και «11». Ταυτόχρονα, η Τουρκία προχωρά ένα βήμα παραπέρα και απειλεί με «ανεπανόρθωτες συνέπειες» την Κύπρο.

Σήμερα οι Τούρκοι επανήλθαν με τις πολεμικές τους δηλώσεις:

«Εμείς δεν το επιθυμούμε, αλλά έχουμε πολλάκις προειδοποιήσει. Αυτός ο υπουργός Αμύνης του ρατσιστικού κόμματος προκαλεί… Αν οι στρατιώτες μας δεν ήταν ψύχραιμοι με τις τόσες προκλήσεις το ατύχημα θα είχε ήδη συμβεί», είπε o Toύρκος Υπουργός Εξωτερικών.

Λίγες ώρες νωρίτερα, όπως πρώτο το pentapostagma.gr σας έχει ενημερώσει, την παρέμβαση των ΗΠΑ παραδέχτηκε εμμέσως πλην σαφώς ο βοηθός Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζόναθαν Κοέν, προκειμένου να σταματήσει η κλιμάκωση της προκλητικότητας των Τούρκων προς την Ελλάδα, μιλώντας στο Κογκρέσο σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Συμβούλιο Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC) για την προώθηση των θεμάτων Ελλάδος Κύπρου.

Χαρακτηριστικά ο κ. Κοέν είπε πως «υπάρχουν συγκεκριμένοι διπλωματικοί δίαυλοι που χρησιμοποιούνται παραδοσιακά για την αποκλιμάκωση της έντασης όταν υφίσταται θέμα έντασης στην περιοχή» και πρόσθεσε πως αυτοί οι δίαυλοι έχουν προφανώς χρησιμοποιηθεί και γι᾽ αυτό καταγράφηκε σχετική αποκλιμάκωση...

Οι στιγμές είναι εξαιρετικά κρίσιμες...

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...