Ελληνοτουρκικά

«Πληρωμένη» απάντηση Π. Παυλόπουλου στον Μ. Τσαβούσογλου: Να σας βοηθήσω να κατανοήσετε το Διεθνές Δίκαιο

«Πληρωμένη» απάντηση έδωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στην ανοίκεια επίθεση εναντίον του από τον Τούρκο ΥΠΕΞ.

Το πρωί στην καθιερωμένη σύσκεψη, οι συνεργάτες του, τον ενημέρωσαν ότι το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών έχει βγάλει μια ανακοίνωση, ιδιαιτέρως προσβλητική για το πρόσωπό του.

Η απάντηση του Πρόεδρου Δημοκρατίας ήταν η εξής σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1:

«Στο πλαίσιο της ειλικρινούς φιλίας και της καλής γειτονίας που εμείς επιδιώκουμε εμπράκτως, είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε την Τουρκία να κατανοήσει τους βασικούς κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και της σωστής ερμηνείας τους».

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος ΥΠΕΞ είχε δηλώσει ότι «Είμαστε ικανοποιημένοι για την επιθυμία του Προέδρου Παυλόπουλου να αναπτύξει τις φιλικές σχέσεις με τη χώρα μας. Ωστόσο παρατηρούμε με ενδιαφέρον και είμαστε έκπληκτοι με τις παρατηρήσεις του που δείχνουν μια σοβαρή έλλειψη γνώσεων των βασικών αρχών του διεθνούς δικαίου». Παράλληλα δε, το τουρκικό ΥΠΕΞ ισχυρίστηκε ότι «η Συνθήκη της Λωζάνης έχει εγκαταστήσει την αποστρατιωτικοποίηση του Αιγαίου λαμβάνοντας υπόψη της τις ανησυχίες της Τουρκίας» και πως «η συνθήκη των Παρισίων πιο ξεκάθαρα καθόρισε το στάτους του Αιγαίου»

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές