Πατριαρχεία

Πατριάρχης Μόσχας: Αρρώστια να αναζητάτε likes στα κοινωνικά δίκτυα

Την αχαλίνωτη τάση για "συμπαθεια" που ασκείται από τους χρήστες των κοινωνικών δικτύων, καταδικάζει ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών.

"Σήμερα οι χρήστες κοινωνικών δικτύων έχουν μια πραγματική ασθένεια. Οι νέοι μας είναι έτοιμοι να κάνουν τα πάντα, μερικές φορές ακόμη και καταπληκτικά πράγματα, να διακινδυνεύσουν τη ζωή τους, έτσι ώστε κάποιος να πει ότι του αρέσει. H αγγλική λέξη «like» χρησιμοποιείται για να δείξει μια τέτοια υποστήριξη " ανέφερε ο πατριάρχης, μετά τη χθεσινή βραδινή Λειτουργία στον καθεδρικό ναό της Μόσχας.

"Κάποιοι νέοι έχουν μόνο ένα στόχο, να συλλέγουν " likes ", αν δεν υπάρχουν" likes "το αισθάνονται σαν μια προσωπική τραγωδία", είπε.

Σύμφωνα με τον πατριάρχη, η ματαιοδοξία είναι μια από τις αμαρτίες που κάνει ένα πρόσωπο λογικό να αναζητάει τον έπαινο των άλλων ανθρώπων και στη συνέχεια να έχει ως μόνο στόχο στη ζωή, με πράξεις ή λόγια, την αναγνώριση των ανθρώπων.

Ο πατριάρχης επικρίνει επίσης τη σύγχρονη κουλτούρα, η οποία είναι γεμάτη "με οπτικές εικόνες που σίγουρα δημιουργούν αμαρτωλές σκέψεις"

"Ολόκληρος ο πολιτισμός κατευθύνεται για να ωθήσει ένα άτομο νααντιλαμβάνεται αυτές τις αμαρτωλές εικόνες. Για πολλούς ανθρώπους, είναι σημαντικό από την άποψη της απόκτησης χρημάτων, για άλλους αποτελούν επιδίωξη για πιο επικίνδυνους στόχους, αλλά είναι γεγονός ότι σχεδόν δεν υπάρχουν ταινίες χωρίς μια εικόνα που να δημιουργεί αμαρτωλές σκέψεις, "είπε ο πατριάρχης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...