Κόσμος

Ο σκληροπυρηνικός Φρίντμαν νέος πρέσβης των ΗΠΑ στο Ισραήλ

Με τις ψήφους των Ρεπουμπλικάνων που έτσι κι αλλιώς ελέγχουν το Σώμα, η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε το διορισμό του Ντέιβιντ Φρίντμαν στην πρεσβεία της χώρας στο Ισραήλ.
Συγκεκριμένα, ο Φρίντμαν έλαβε 52 ψήφους υπέρ, έναντι 46 κατά. Αυτή είναι και η δύναμη των δύο κομμάτων στο Σώμα (υπάρχουν και 2 ανεξάρτητοι).
Ο στενός συνεργάτης του Τραμπ (δικηγόρος του σε υποθέσεις χρεοκοπίας επιχειρήσεων του) είναι οπαδός των εβραϊκών εποικισμών στη Δυτική Όχθη και πολέμιος των δύο Κρατών (Ισραήλ και Παλαιστίνης) στην περιοχή.

Έχει επίσης προτείνει τη μεταφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ (η πρεσβεία βρίσκεται στο Τελ Αβίβ).

Πάντως, στη διάρκεια της ακρόασής του από την αρμόδια Επιτροπή της Γερουσίας (τον Φεβρουάριο) ο Φρίντμαν είχε δεσμευθεί να είναι «διπλωματικότερος» στις εκφράσεις και στη γλώσσα που θα χρησιμοποιεί, εφόσον αναλάβει καθήκοντα.
ΒΗΜΑ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...