Αρχείο

Ομολογούν με θράσος και προκαλούν οι ΣΥΡΙΖΑιοι - Ν.Ξυδάκης: «Το τρίτο μνημόνιο ήταν τακτική υποχώρηση όπως συμβαίνει τα τελευταία 200 χρόνια στο ελληνικό κράτος»

Οι ΣΥΡΙΖαίοι παραδέχονται και μόνοι τους πώς η υπογραφή του μνημονίου ήταν μία καταστροφική υποχώρηση για τη χώρα και τους πολίτες τους. Το είπε ευθέως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Ξυδάκης, επισημαίνοντας μάλιστα πώς δεν είναι ικανοποιημένος από το κυβερνητικό έργο. Κι όταν δεν είναι ικανοποημένος ο ίδιος φανταστείτε τι σημαίνει για την ελληνική κοινωνια.

Ως τακτική υποχώρηση όπως συμβαίνει τα τελευταία 200 χρόνια στο ελληνικό κράτος χαρακτήρισε το τρίτο μνημόνιο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης υποστηρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το υπέγραψε σε μια κατάσταση υπό εκβιασμό και με κλειστές τράπεζες.

Ερωτηθείς για τη διαπραγμάτευση ο κ. Ξυδάκης μιλώντας στο ΣΚΑΪ ειπε ότι «δεν μπορεί να πηγαίνεις σε μια διαπραγμάτευση με τα χέρια κάτω όπως συμβαίνει από την αρχή της κρίσης» ενώ σε δεύτερη ερώτηση για το αν αυτό συνέβη και με το τρίτο Μνημόνιο είπε ότι «ως ένα βαθμό αυτό συνέβη και στο τρίτο Μνημόνιο καθώς όταν είσαι με το πιστόλι στον κρόταφο υπογράφεις πράγματα».

Ο κ. Ξυδάκης δήλωσε επίσης ότι δεν είναι ικανοποιημένος από το έργο της κυβέρνησης «γιατί η προσδοκία μας είναι να είμαστε διαρκώς καλύτεροι. Έχουμε κάνει βήματα αλλά θα επιθυμούσα περισσότερα, είναι πολύ δύσκολο το διεθνές περιβάλλον και της διεθνής επιτροπείας».

Κληθείς να εκτιμήσει πότε θα κλείσει η αξιολόγηση είπε ότι «μπορεί στις 20 Μαρτίου να έχουμε μια εντυπωσιακή μεταστροφή, μπορεί να χρειστούν άλλες 10 ή 20 ημέρες, δεν μπορώ να κάνω ακριβή εκτίμηση».

Όσο για τα μέτρα είπε ότι «η κυβέρνηση δεν φαντάζομαι ότι θα φέρει στη Βουλή μέτρα που δεν τα πιστεύει» επαναλάμβανοντας τη θέση του ότι «το τρίτο Μνημόνιο δεν το φέραμε, μας επιβλήθηκε».

Σύμφωνα με τον ίδιο, δε, «οι εκλογές δεν είναι ένα φάρμακο που θα θεραπεύσει την κρίση».

Κληθείς τέλος να τοποθετηθεί για τις δηλώσεις Κατρούγκαλου είπε ότι «στην Ελλάδα δεν έχουμε Τούρκους πολίτες που ψηφίζουν» προσθέτοντας ότι «η γειτνίαση μας βάζει σε άλλο συσχετισμό, πρέπει να είμαστε αμετακίνητοι στην υπεράσπιση των κεκτημένων».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...