Εθνικά θέματα

Οι Ένοπλες Δυνάμεις καλύπτουν ανάγκες σίτισης και σε δομές που δεν εμπίπτουν στην διαχείρισή τους

Διευκρινίσεις γύρω από τo θέμα της σίτισης προσφύγων και μεταναστών σε κλειστές δομές φιλοξενίας τους ή της αναντιστοιχίας μεταξύ του αριθμού των διαμενόντων και σιτιζομένων σε δομές φιλοξενίας τους, όπου εμπλέκονται οι Ένοπλες Δυνάμεις, έδωσε το ΓΕΕΘΑ με ανακοίνωση του, με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση:

-Οι συμβάσεις σίτισης στις δομές φιλοξενίας που ανήκουν διαχειριστικά στις Ένοπλες Δυνάμεις προβλέπουν την δυνατότητα παροχής του μέγιστου αριθμού μερίδων, όπως αυτός προκύπτει από τον μέγιστο αριθμό προσφύγων και μεταναστών που μπορούν να διαμείνουν στις δομές. Ο αριθμός των μερίδων βάσει του οποίου γίνονται οι χρηματικές καταβολές, δεν εξαντλεί κατ' ανάγκη τον μέγιστο αριθμό μερίδων σίτισης, αλλά καθορίζεται καθημερινά, με την ανάθεση της σχετικής εντολής στην ανάδοχο εταιρεία σίτισης, σύμφωνα με τον πραγματικό αριθμό διαμενόντων προσφύγων και μεταναστών.

-Οι Ένοπλες Δυνάμεις καλύπτουν μέρος των συνολικών αναγκών σίτισης συγκεκριμένων δομών φιλοξενίας τις οποίες διαχειρίζονται, καθώς το υπόλοιπο των αναγκών σίτισης καλύπτεται από άλλους φορείς (π.χ. για τις 16/3, στην δομή της Λέσβου φιλοξενήθηκαν 3.418 πρόσφυγες και μετανάστες και οι Ένοπλες Δυνάμεις παρείχαν 2.400 μερίδες, και στη δομή της Σάμου φιλοξενήθηκαν 1526 πρόσφυγες και μετανάστες και οι Ένοπλες Δυνάμεις παρείχαν 900 μερίδες). Περαιτέρω υπάρχουν δομές φιλοξενίας, οι οποίες ανήκουν διαχειριστικά στις Ένοπλες Δυνάμεις, έχουν εκκενωθεί και βρίσκονται σε ετοιμότητα επαναχρησιμοποίησής τους, ωστόσο οι Ένοπλες Δυνάμεις εξακολουθούν να παρέχουν σίτιση σε πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν μεταφερθεί από αυτές σε άλλες δομές φιλοξενίας (π.χ για τις 16/3, οι δομές της Δράμας, των Σερρών και του Αγίου Ανδρέα Αττικής παρέμειναν κενές, πλην όμως οι ΕΔ παρείχαν 117, 461 και 109 μερίδες αντίστοιχα, για την κάλυψη των αναγκών σίτισης των προσφύγων και μεταναστών που έχουν μεταφερθεί από τις προαναφερθείσες δομές σε ξενοδοχεία).

Επιπλέον οι Ένοπλες Δυνάμεις καλύπτουν ανάγκες σίτισης και σε δομές φιλοξενίας οι οποίες δεν εμπίπτουν στην διαχείρισή τους (π.χ. για τις 16/3 οι ΕΔ παρείχαν 1450 και 432 μερίδες για κάλυψη των αναγκών σίτισης των δομών Ελαιώνα Α'-Β' και Λαμίας αντίστοιχα).

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...