Κόσμος

Ξεκινάει στις 29 Μαρτίου η διαδικασία του Brexit

Επιστολή στην Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να στείλει στις 19 Μαρτίου η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, στην οποία θα ανακοινώνει επίσημα την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω της ενεργοποίησης του Άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας, σύμφωνα με πηγές της Ε.Ε. που μίλησαν στο Reuters.

H επιστολή που θα αποσταλεί την επόμενη Τετάρτη θα σηματοδοτήσει την αντίστροφη μέτρηση για το Brexit και θα επιτρέψει να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του Λονδίνου και των Βρυξελλών τις επόμενες εβδομάδες.

Ήδη έχει ενημερωθεί το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ντόναλντ Τουσκ για την πρόθεση της Μέι. Ο Τουσκ δήλωσε σήμερα ότι θα παρουσιάσει στα 27 μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης το σχέδιο των διαπραγματεύσεων για το Brexit εντός 48 ωρών από τη στιγμή που το Λονδίνο θα έχει ενεργοποιήσει το άρθρο 50 της ευρωπαϊκής συνθήκης.

«Πέρυσι τον Ιούνιο, ο λαός του Ηνωμένου Βασιλείου έλαβε την ιστορική απόφαση να αποχωρήσει από την ΕΕ. Την επόμενη Τετάρτη, η κυβέρνηση θα τηρήσει αυτή την απόφαση και επίσημα θα ξεκινήσει τη διαδικασία ενεργοποιώντας το Άρθρο 50», ανέφερε σε ανακοίνωση ο υπουργός για το Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...