ΗΠΑ

Νέο «χαστούκι» για Ν. Τραμπ - Δικαστής μπλόκαρε και το νέο αντιμεταναστευτικό διάταγμα

Νέο πλήγμα από τη δικαιοσύνη δέχθηκαν τα πλάνα του Ντόναλντ Τραμπ.

Ομοσπονδιακός δικαστής στη Χαβάη μπλόκαρε το ανανεωμένο αντιμεταναστευτικό διάταγμα του Αμερικανού προέδρου, λίγες ώρες πριν τεθεί σε ισχύ.

Ο δικαστής Ντέρικ Γουότσον κατέληξε σε αυτή την απόφαση, έπειτα από τα επιχειρήματα που άκουσε από την Πολιτεία της Χαβάης, για το προσωρινό «πάγωμα» του διατάγματος. Μεταξύ άλλων, αυτά ανέφεραν ότι το διάταγμα κάνει διακρίσεις με βάση την εθνικότητα και θα εμποδίσει τους κατοίκους της Χαβάης να δεχθούν επισκέψεις από συγγενείς τους από τις 6 μουσουλμανικές χώρες, για τους οποίους υπάρχει η απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ. Επίσης, η Πολιτεία υποστήριξε ότι το διάταγμα θα πλήξει τη βιομηχανία του τουρισμού.

Με αυτή την απόφαση, που έχει ισχύ σε όλη τη χώρα, το διάταγμα δεν μπορεί να τεθεί σε ισχύ, σύμφωνα με το CNN. Αρκετές Πολιτείες προσπαθούν να μπλοκάρουν το διάταγμα, το οποίο συζητήθηκε σε ομοσπονδιακά δικαστήρια στο Μέριλαντ, την Ουάσινγκτον και τη Χαβάη την Τετάρτη.

Η διοίκηση Τραμπ χρειάστηκε μερικές εβδομάδες για να ξαναγράψει το αντιμεταναστευτικό διάταγμα, κάτι που αναγκάστηκε να κάνει καθώς αρκετά ομοσπονδιακά δικαστήρια είχαν μπλοκάρει το αρχικό.

Στο ανανεωμένο διάταγμα το Ιράκ δεν περιλήφθηκε στις χώρες για τους οποίους ισχύει η απαγόρευση, ενώ εξαιρέθηκαν και οι πολίτες που έχουν πράσινη κάρτα και βίζα.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης