Επιστήμη

Νέα στοιχεία για τη ζωή του αρχαίου ανθρώπου από μαμούθ που έζησε πριν 14000 χρόνια (εικόνες, βίντεο)


Νέα δεδομένα για τον προϊστορικό άνθρωπο φέρνει η ανακάλυψη ενός τεράστιου μαμούθ, που έζησε πριν από 12.000 0ι 14.000 χρόνια πριν.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το αρχαίο μαμούθ, μπορεί να προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία ότι αρχαίοι άνθρωποι ζούσαν στο Μεξικό κατά τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Στο Εθνικό Μουσείο του Μεξικού Ανθρωπολογίας (INAH) λένε τα οστά του προϊστορικού μαμούθ ανακαλύφθηκαν τυχαία το Δεκέμβριο του 2015, κατά τη διάρκεια των κατασκευαστικών εργασιών κοντά στην πόλη της Tultepec, περίπου 40 χιλιόμετρα βόρεια της Πόλης του Μεξικού.

Από την ανακάλυψη, οι αρχαιολόγοι έχουν προσεκτικά διατηρήσει τα απολιθωμένα οστά. Το γεγονός ότι το μαμούθ βρέθηκε κομμένο σε κομμάτια, μπορεί να αποτελεί ένδειξη ότι οι προϊστορικοί άνθρωποι ζούσαν στο Μεξικό πριν από 14.000 χρόνια.
https://twitter.com/INAHmx/status/732677894158290945

«Βλέπουμε ότι τα οστά είναι διάσπαρτα, δεν είναι σε ανατομική σειρά» λέει στο CNN Espanol ο Λουίς Κόρδοβα, ο αρχαιολόγος ο οποίος ηγείται του έργου και προσθέτει: «Ετσι, αναλύοντάς τα, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι τα είχαν κόψει κυνηγοί και τροφοσυλλέκτες της εποχής εκείνης»


«Η ανακάλυψη στην Tultepec είναι σημαντική επειδή υποστηρίζει έμμεσα την παρουσία του ανθρώπου πριν από 14.000 χρόνια», κατέληξε.

 
https://twitter.com/pablodellano/status/733691593153077248

Οι αρχαιολόγοι αποκάλυψαν ότι το μαμούθ ήταν μεταξύ 20 και 25 ετών όταν πέθανε. Υπολογίζεται ότι ζύγιζε πέντε τόνους και είχε ύψος 3,5 μέτρα και μήκος πέντε μέτρα.

Ανήκε στο κολομβιανό υπο-είδος μαμούθ που περιπλανιόταν Κεντρική και τη Βόρεια Αμερική.

Αφού αποκατασταθούν, τα οστά του μαμούθ θα εκτεθούν στο κοινό, με κάθε δυνατή προφύλαξη.

«Μιλάμε περίπου 14.000 χρόνια πριν, ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Ως εκ τούτου τα οστά είναι πολύ ευαίσθητα», δήλωσε ο βοηθός αρχαιολόγος Φελίπε Μούνος.

https://youtu.be/AwOUaJil2TU

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...