Κόσμος

Νέα μικροσκοπικά drone στον πόλεμο κατά του ISIS (εικόνες, βίντεο)


Τα μη επανδρωμένα μαχητικά αεροσκάφη θα είναι πολύ σύντομα ένα συνηθισμένο φαινόμενο και για αυτό το λόγο το Ηνωμένο Βασίλειο ερευνά με εντατικούς ρυθμούς μια νέα καινοτομία που αφορά τα drones, όπως δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας της Βρετανίας, Μάικλ Φάλον, σε συνέδριο που έλαβε χώρα στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Τη Δευτέρα ο Υπουργός Άμυνας είχε επίσης συνάντηση με τον πρώην στρατιώτη και αστροναύτη Tim Peake και τον Ron Dennis, πρώην Επικεφαλή της φόρμουλας 1.

Όπως επίσης είπε ο Φάλον, η τεχνολογία που διαθέτει το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να προχωρήσει μπροστά, ιδιαίτερα σε ότι αφορά τα drones, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους. Προσέθεσε ότι πρέπει να διασφαλίσουν ότι τα drones θα είναι ταχύτερα σε όλες τις πιθανές περιπτώσεις

Φωτογραφία: Μικροσκοπικό drone

Επίσης, υπογράμμισε ότι οι επιστήμονες ερευνούν νέες μεθόδους ώστε να εκσυγχρονίσουν τα drones τόσο μελετώντας την ανατομία των κουνουπιών όσο μεγάλων φαλαινών ώστε να μπορέσουν να δημιουργήσουν τα κατάλληλα εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν τόσο στη μάχη κατά της τρομοκρατίας όσο στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Η επιστημονική φαντασία θα είναι πλέον ένα επιστημονικό γεγονός, είπε ο Φάλον.

Στο σημείο αυτό αξίζει να τονίσουμε ότι ερευνητές στο πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον στο Σαιντ Λουίς ελπίζουν ότι στο μέλλον ακρίδες- cyborg θα παίζουν σημαντικό ρόλο στην εθνική αμυντική ασφάλεια της χώρας!

Φωτογραφία: Ακρίδα - πυροτεχνουργός

Βίντεο: Μικροσκοπικό drone τύπου Black Hornet

https://www.youtube.com/embed/4o7mRg74qcY

onalert.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ