Ελληνοτουρκικά

Μόσχα: "Προ των πυλών ελληνοτουρκική σύγκρουση - Θα προσφέρουμε οποιαδήποτε βοήθεια μας ζητήσει η Ελλάδα αλλά θέλουμε πληροφορίες για την άσκηση Ηνίοχος 2017..."

Αποφασισμένη να βοηθήσει την Ελλάδα είναι η Ρωσία ζητώντας παράλληλα από την χώρα μας πληροφορίες για την Διεθνή Άσκηση «Ηνίοχος 2017» καθώς η Μόσχα έχει πληροφορίες για κάτι που λαμβάνει χώρα και είναι εξαιρετικά δυσάρεστο για τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών...

Πηγές του Κρεμλίνου σημείωσαν ότι η Ρωσία είναι διατεθειμένη να προσφέρει κάθε μορφής βοήθεια ειδικά σε επίπεδο πληροφοριών καθώς η FSB έχει "απλωθεί" σε ολόκληρη την τουρκική επικράτεια.

Ταυτόχρονα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι Τούρκοι προετοιμάζονται πυρετωδώς για "τετελεσμένα γεγονότα" στο Αιγαίο Πέλαγος στο οποίο ρίχνουν ολοκληρωτικά πλέον την προσοχή τους, μετά την πανωλεθρία στην Συρία.

Το χθεσινό συμβούλιο εθνικής ασφαλείας  στην Άγκυρα είχε σχεδόν αποκλειστικά κύριο θέμα το Αιγαίο και την Κύπρο, δύο περιοχές στις οποίες θα απλωθεί ο τουρκικός στόλος και θα κάνει έντονη την εμφάνιση της η τουρκική αεροπορία το επόμενο διάστημα.  

Το συμπέρασμα που βγήκε είναι ότι ο Ρ.Τ.Ερντογάν είναι αποφασισμένος να φτάσει στα άκρα θέτοντας ανοιχτά θέμα Αιγαίου, με τη διατύπωση ότι δεν δέχεται «τετελεσμένα»...

Η τουρκική Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε 37 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου τις δύο τελευταίες τρεις ημέρες, αναφέρουν ρωσικές πηγές.

Στις πτήσεις αυτές συμμετείχαν μεταξύ άλλων και τουρκικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη F-4 και πολλαπλών χρήσεων  μαχητικά F-16.

Τουλάχιστον δύο αεροσκάφη πέταξαν χθες σε χαμηλό υψόμετρο πάνω από δύο μικρά νησιά στο βόρειο τμήμα του  Αγαθονησίου  στο νότιο-ανατολικό Αιγαίο.

Την Δευτέρα ένα κατασκοπευτικό αεροσκάφος  CN-235 μαζί με άλλα μαχητικά αεροσκάφη F-16 παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο  16 φορές , πριν αναχαιτισθούν  από την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία, αναφέρουν οι Ρώσοι.

Σύμφωνα με στρατιωτικό αναλυτή, οι επιδρομές των τουρκικών αεροσκαφών όχι μόνο συμβαίνουν πιο συχνά, αλλά είναι επίσης όλο και πιο πολύ  προκλητικές .

«Είναι πολύ πιο εχθρικές συνεχώς, διεισδύουν βαθύτερα στο εναέριο χώρο της Ελλάδας και πετούν πάνω από  πληθυσμό της περιοχής,»  είπε ο εμπειρογνώμονας.

Αυτό αφήνει να εννοηθεί ότι οι Τούρκοι προετοιμάζουν τους πιλότους τους για κάποια ενδεχόμενη «κίνηση τους» στο Αιγαίο, ειδικά τώρα που τερματίστηκε η επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη»  από τουρκικής πλευράς και όλο το τουρκικό ενδιαφέρον εστιάζεται πλέον αποκλειστικά στα 17 «διεκδικούμενα» σύμφωνα με την Άγκυρα .

Σε άρθρο μας με τίτλο ( Προετοιμάζει πολεμικό επεισόδιο η Τουρκία: «Οι Έλληνες παραβιάζουν τη Συνθήκη της Λωζάννης» – «Πρόκληση Καμμένου η επίσκεψη στη Θάσο» – Τύμπανα πολέμου στο Αιγαίο), αναφέραμε ότι  η Τουρκία προετοιμάζει επισταμένα πολεμικό επεισόδιο .

 Τα «κατευθυνόμενα»  τουρκικά μέσα έχουν εστιάσει εδώ και μεγάλο διάστημα στην συζήτηση της  «παράνομης κατοχής από την Ελλάδα 18 νησιών του Αιγαίου», ενώ στο στόχαστρο μπαίνει και η Θάσος.

«Η Ελλάδα προβαίνει σε κινήσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πολεμική σύγκρουση στο Αιγαίο», αναφέρουν συχνά πυκνά ανώνυμοι Τούρκοι αξιωματούχοι.

« Η Ελλάδα συνεχίζει να κατέχει 18 μεγάλα νησιά τα οποία ανήκουν στην Τουρκία, ενώ κατέχει και 152 βραχονησίδες και υφάλους  που είναι δικά μας. Τα Ιμια είναι ένα από αυτά. Βάσει της Συνθήκης της Λωζάννης η Ελλάδα ήταν υποχρεωμένη να έχει τα νησιά του Αιγαίο «αποστρατικοποιημένα» και να μην «προβαίνει σε προκλητικές ενέργειες», αυτό είναι πάνω κάτω  το «στόρι» της Άγκυρας με το οποίο θα έχουμε πολύ σύντομα πολεμική αντιπαράθεση στα δικά μας ύδατα.

https://youtu.be/BeZgXJEflKA?t=4

https://youtu.be/l-qn0x00Ue0?t=10

https://youtu.be/fFAPKobcEtA?t=6

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...