Κόσμος

Με τον αμερικανό πρέσβη στη Μόσχα συναντήθηκε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών

Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ συναντήθηκε χθες στην Μόσχα με τον αμερικανό πρέσβη Τζόν Τέφτ, με τον οποίο συζήτησε «μερικά ζητήματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις», σύμφωνα με ανακοίνωση του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Ο ίδιος ο Σεργκέι Ριαμπκόφ, σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, είπε ότι η Ρωσία θα εργασθεί για την αποκατάσταση των σχέσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες στους ρυθμούς που εξυπηρετούν την αμερικανική πλευρά, χωρίς καμία βιασύνη.

«Φυσικά, το να αποκαταστήσουμε τις σχέσεις που διακόπηκαν επί κυβέρνησης Ομπάμα θα είναι πιο δύσκολο, αλλά είναι ένας απόλυτα εφικτός στόχος» είπε ο Ριαμπκόφ, προσθέτοντας ότι «θα εργασθούμε για να τον πετύχουμε, εντατικά και με συνέπεια, στους ρυθμούς που εξυπηρετούν την αμερικανική πλευρά, χωρίς να επισπεύσουμε τεχνητά τις διαδικασίες».

Τον αμερικανό πρέσβη υποδέχθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, η οποία δεν παρέλειψε να περιγράψει στην σελίδα της στο Facebook, τον τρόπο με τον οποίο υποδέχθηκε τον Τζον Τεφτ στο Υπουργείο και τι του είπε μόλις τον συνάντησε.

«Μπαίνω στο Υπουργείο Εξωτερικών για να συναντήσω τον αμερικανό πρέσβη στην Μόσχα Τζ.Τεφφτ». «Εκτίθεστε σε κίνδυνο, με το να έρχεστε σε επαφή με ρώσους διπλωμάτες –αν αίφνης το CNN το ‘μάθει’- και καλημέρισα τον συνάδελφο».

Νωρίτερα το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN είχε μεταδώσει ότι ο ρώσος πρέσβης στην Ουάσιγκτον Σεργκέι Κισλιάκ θεωρείται από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες «υψηλόβαθμος ρώσος κατάσκοπος ειδικευμένος στις στρατολογήσεις».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ