Κόσμος

Μήνυμα Α. Μέρκελ προς ΗΠΑ: Θέλουμε ελεύθερο εμπόριο, ανοιχτές αγορές, όχι φραγμούς

Την θέση της υπέρ του ελεύθερου εμπορίου και των ανοιχτών συνόρων επανέλαβε η Ανγκελα Μέρκελ, την ώρα που οι ΗΠΑ στρέφονται περισσότερο στον προστατευτισμό.

«Θέλουμε ανοιχτές αγορές, δίκαιο εμπόριο, ασφαλώς δεν θέλουμε φραγμούς αλλά στην εποχή του «διαδικτύου των πραγμάτων» θέλουμε να συνδέσουμε τις κοινωνίες μας τη μία με την άλλη και να τις αφήσουμε να συναλλάσσονται δίκαια μεταξύ τους και αυτό είναι το ελεύθερο εμπόριο», είπε η Γερμανίδα καγκελάριος που βρέθηκε στην τεχνολογική έκθεση CeBIT στο Ανόβερο.

Λίγο νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε, που βρίσκεται επίσης στο Ανόβερο, είπε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και η χώρα του θα πρέπει να καταλήξουν σύντομα σε μια οικονομική συμφωνία και υπογράμμισε πόσο σημαντικό είναι το ελεύθερο εμπόριο για το Τόκιο.

Η καγκελάριος σχολίασε ότι «είναι πολύ, πολύ καλό» που η Ιαπωνία δηλώνει ότι θέλει μια συμφωνία ελευθέρου εμπορίου, προσθέτοντας ότι η Γερμανία με χαρά θα αναλάμβανε να γίνει η κινητήριος δύναμη για την προώθησή της.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...