Κοινωνία

Κλειστό το κέντρο της Αθήνας από τέσσερις συγκεντρώσεις (βίντεο)


Τέσσερις διαφορετικές συγκεντρώσεις και πορείες βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την ώρα ή πρόκειται άμεσα να ξεκινήσουν, στο κέντρο της Αθήνας. Στους δρόμους βρίσκονται γιατροί, εργαζόμενοι στην Υγεία και στα ασφαλιστικά ταμεία, πυροσβέστες πενταετούς θητείας και οι εργαζόμενοι στην Εθνική Ασφαλιστική, ενώ η τροχαία έχει προβεί σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Πιο συγκεκριμένα, στο Σύνταγμα αυτή την ώρα βρίσκονται οι εργαζόμενοι της Εθνικής Ασφαλιστικής, ενώ πορεία πραγματοποιούν και οι πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης.

Στις 12:30 έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας στην οδό Αριστοτέλους οι Νοσοκομειακοί Γιατροί και οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στην Υγεία, ενώ την ίδια ώρα θα συγκεντρωθούν έξω από το υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά Ταμεία.

Με προσωπικό ασφαλείας σήμερα τα νοσοκομεία: Απεργούν γιατροί και εργολαβικοί εργαζόμενοι
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα, Πέμπτη, τα δημόσια νοσοκομεία λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών ενάντια στο νέο ασφαλιστικό. Την κινητοποίηση στηρίζουν ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) και η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (ΕΟΟ) καλώντας τα μέλη τους να συμμετάσχουν στην απεργία και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει προγραμματιστεί για τις 13:00 μ.μ. έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Την απεργιακή κινητοποίηση στηρίζουν ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) καλώντας τα μέλη τους σε αγωνιστική δράση ώστε «να αποσυρθεί ο νόμος Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό και να καταλάβει το υπουργείο Υγείας ότι πλέον δεν μπορούν να χρησιμοποιούν τους γιατρούς ως υποζύγια της κυβερνητικής πολιτικής», όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ.

Την απεργία στηρίζει και το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας (ΕΟΟ) καλώντας τους οδοντιάτρους, και του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα Υγείας, να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Συγκέντρωση εργολαβικών εργαζομένων
Την πόρτα της εξόδου στα νοσοκομεία του ΕΣΥ βλέπουν περίπου 6.000 εργαζόμενοι που απασχολούνται μέσω εργολάβων στις υπηρεσίες φύλαξης, σίτισης, καθαριότητας, οι λεγόμενοι εργολαβικοί εργαζόμενοι της υγείας. Οι προϋποθέσεις που προβλέπει η σχετική νομοθεσία για τις νέες συμβάσεις εργασίας στις παραπάνω υπηρεσίες, μοριοδοτούν την ανεργία και αφήνουν εκτός «εργασιακού νυμφώνος» όσους ήδη απασχολούνται, και μάλιστα επί σειρά ετών, στα δημόσια νοσοκομεία.

Οι εργολαβικοί εργαζόμενοι υπό την κάλυψη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), πραγματοποιούν σήμερα το μεσημέρι, στις 12:30, συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, στην οδό Αριστοτέλους, και στη συνέχεια πορεία ως το Μέγαρο Μαξίμου όπου και θα ζητήσουν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Στάση εργασίας στα ασφαλιστικά ταμεία για το «απόλυτο χάος» στον ΕΦΚΑ
Τα ρολά κατεβάζουν σήμερα τα ασφαλιστικά ταμεία από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου καθώς οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για το «απόλυτο χάος» που επικρατεί στον ΕΦΚΑ. Οι εργαζόμενοι στο πλαίσιο της πανελλαδικής στάσης εργασίας διοργανώνουν συλλαλητήριο έξω από το Υπουργείο Εργασίας στις 12:30 μ.μ.

Η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της επισημαίνει τους κινδύνους για νέες περικοπές στις συντάξεις τονίζοντας: «Ο ΕΦΚΑ υπηρετεί στο βωμό της εξυπηρέτησης του χρέους, των δημοσιονομικών πλεονασμάτων και της διαιώνισης της εξάρτησης της χώρας μας από τους δανειστές. Η δημιουργία του είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον επανυπολογισμό των συντάξεων και την προσωπική διαφορά, η κατάργηση της οποίας έχει ήδη τεθεί στα πλαίσια της συμφωνίας για τη β΄ αξιολόγηση. Άλλωστε η κυβέρνηση της χώρας μας έχει ήδη αναλάβει στο Eurogroup στις 20/2/17 δεσμεύσεις για νέα αντιασφαλιστική επίθεση με επιπλέον περικοπές στα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων».

Πορεία διαμαρτυρίας των πυροσβεστών 5ετούς θητείας στο κέντρο της Αθήνας
Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιούν οι  πυροσβεστών 5ετούς θητείας, αυτή την ώρα  στο κέντρο της Αθήνας. Περίπου στις δέκα το πρωί πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα, ενώ αυτή την ώρα κατευθύνονται στο κτήριο γενικής γραμματείας πολιτικής προστασίας, όπου θα έχουν συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα.

Οι πυροσβέστες 5ετούς θητείας, ζητούν την μονιμοποίησή τους.
https://www.youtube.com/embed/D1wHXq0jIlQ

 

«Μαύρα μπαλόνια» στα χέρια των εργαζομένων της Εθνικής Ασφαλιστικής - «Δεν πωλείται»
Με κεντρικό σύνθημα «Απεργούμε-Διαδηλώνουμε-Διεκδικούμε-Αγωνιζόμαστε» οι εργαζόμενοι της «Εθνικής Ασφαλιστικής» προχωρούν σε νέο γύρο κινητοποιήσεων, καθώς έχουν εξαγγείλει για σήμερα 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για το ξεπούλημα της ασφαλιστικής εταιρείας. Το πρωί πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, και αυτή την ώρα βρίσκονται στην πλατεία Συντάγματος, στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, έξω από τη Βουλή. Η λεωφόρος Β. Αμαλίας είναι ανοιχτή.
https://www.youtube.com/embed/siQ3gOXkE14

Στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι αναφέρουν: «Όλοι μαζί, μαζί με τους συναδέλφους μέσω ICAP -που η Διοίκηση της Εταιρίας συνεχίζει να τους θεωρεί συναδέλφους δεύτερης κατηγορίας-θα διαδηλώσουμε απέναντι σε αυτούς που προσπαθούν να μας ξεπουλήσουν».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...