Κοινωνία

Και ο Μοσκοβισί παραλήπτης τρομο - πακέτου - Αποστολέας ο Γ. Βαρουφάκης

Το χειρότερο σενάριο φαίνεται πως επιβεβαιώθηκε σήμερα (20.03.2017) το βράδυ.  Και αυτό γιατί συνολικά 8 τρομο - πακέτα εντοπίστηκαν στο Κέντρο Διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι.

Και τα 8 τρομο - δέματα είχαν αποδέκτες Ευρωπαίους αξιωματούχους με τα δυο πρώτα ονόματα που έχουν γίνει γνωστά να είναι αυτά των Γερούν Ντάισελμπλουμ και Πιερ Μοσκοβισί.  

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit.gr, "φαίνονται" να τα έχουν στείλει μέλη πολυεθνικών, οικονομολόγοι και πανεπιστημιακοί που με κάποιο τρόπο επηρέασαν την πολιτική σκηνή του τόπου. Ο ένας απο αυτούς δεν είναι άλλος από τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Όλα αυτά ενώ πριν από λίγες μέρες, είχαν σταλεί δυο τρομο - πακέτα, το ένα στο γερμανικό ΥΠΟΙΚ με παραλήπτη τον Σόιμπλε και εμφάνιζε ως αποστολέα τον... Άδωνι Γεωργιάδη.

Το άλλο είχε σταλεί στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσικαι εξερράγη στο γραφείο του διευθυντή ευρωπαϊκών υποθέσεων του ΔΝΤ, Τζέφρι Φρανκς, ενώ αυτή τη φορά ως αποστολέας εμφανιζόταν ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας.

 

H συνδεσμολογία των δύο μηχανισμών ήταν ίδια, ενώ για το τρομο - πακέτο στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε την ευθύνη έχει αναλάβει την ευθύνη η τρομοκρατική οργάνωση Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς.

Και για τα δύο τρομο-πακέτα, οι τρομοκράτες χρησιμοποίησαν μεθόδους που είχαν χρησιμοποιήσει και το 2010, όταν είχαν κάνει αποστολές 14 πακέτων σε μία ημέρα (Μέρκελ, Σαρκοζί, Μπερλουσκόνι), χρησιμοποιώντας την ίδια απλή συνδεσμολογία και συγκεκριμένα: Μπαρούτι από πυροτεχνήματα, μία αντίσταση από λυχνία λάμπας, μπαταρία και ένα μανταλάκι για τον πυροδοτικό μηχανισμό.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, δεν έχουν καμία αμφιβολία ότι τα δύο παγιδευμένα πακέτα που έφτασαν στον προορισμό τους την περασμένη εβδομάδα και τα οκτώ που εντοπίστηκαν σήμερα, είναι της ίδιας παρτίδας, αν και ανάληψη ευθύνης υπάρχει από την Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, μόνο για τον φάκελο στον Β. Σόιμπλε.

Ωστόσο η οργάνωση στο κείμενο που ανάρτησε στο διαδίκτυο, αναφέρει ότι θα ακολουθήσει προκήρυξη, κάτι που αναμένεται από τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.. Οι οκτώ φάκελοι έχουν σταλεί από διάφορα σημεία, τα οποία δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά. Εκτιμάται ότι αυτοί που εντοπίστηκαν σήμερα, καθυστέρησαν να φτάσουν στο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ, λόγω της περιοχής απ' όπου ταχυδρομήθηκαν, πιθανότατα από εξωτερικά γραμματοκιβώτια, καθώς και λόγω του Σαββατοκύριακου που μεσολάβησε.

Αυτό, όπως λένε οι αστυνομικοί, ήταν αναμενόμενο, γι' αυτό και υπήρχαν συνεχώς άτομα της Αντιτρομοκρατικής στο κέντρο διαλογής. Τα συγκεκριμένα πακέτα κρίθηκαν ύποπτα από τα ονόματα των αποστολέων και των παραληπτών, γι' αυτό κατασχέθηκαν και μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά μηχανήματα όπου ερευνώνται.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...