Κοινωνία

Η Jane Fonda αποκαλύπτει: «Με βίασαν όταν ήμουν μικρή» (βίντεο)


Πίσω από κάθε κορυφαία προσωπικότητα από τον χώρο του θεάματος, κρύβεται συχνά πυκνά μια «τραγωδία». Μια ανείπωτη ιστορία και ένα «αγκάθι» καλά κρυμμένο στην ψυχή! Η διάσημη ηθοποιός Jane Fonda κρατούσε για πολλά χρόνια ως επτασφράγιστο μυστικό ένα ανατριχιαστικό περιστατικό που της στιγμάτισε τη ζωή. Όπως αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξή της, όταν ήταν μικρή έπεσε θύμα βιασμού, με στόχο να αφυπνίσει το κοινό και να μεταφέρει ένα κοινωνικό μήνυμα στις νέες γενιές.

Η ηθοποιός αποκάλυψε τα φρικτά περιστατικά που βίωσε στο παρελθόν σε συνέντευξη της στην ηθοποιό Brie Larson για την εκπομπή «Net-A-Porter»,  μιλώντας για τον φεμινισμό.

«Για να σας δώσω να καταλάβετε πόσο η πατριαρχεία επηρεάζει και επιβάλλεται στο γυναικείο φύλο; Με έχουν βιάσει, έχω κακοποιηθεί σεξουαλικά όταν ήμουν παιδί. Πάντα πίστευα ότι αυτό είναι δικό μου λάθος. Νόμιζα ότι δεν έκανα ή δεν είπα το σωστό πράγμα». Κανείς δεν πίστευε στα αυτιά του με όλα όσα ξεστόμισε με περίσσιο θάρρος η σταρ του Χόλιγουντ. Σύμφωνα με τον ξένο Τύπο δεν αναφέρθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες για τη σκηνή του βιασμού.

1944 - Η Jane Fonda στην αγκαλιά του διάσημου πατέρα της, Henry Fonta

Θέλοντας να διευκρινίσει το λόγο για τον οποίο προβαίνει σε αυτή την αποκάλυψη, τη δεδομένη στιγμή, είπε: «Μιλάω για  νέα κορίτσια που πέφτουν θύματα βιασμού και δεν γνωρίζουν καν ότι είναι βιασμός. Σκέφτονται θα πρέπει να έγινε γιατί είπα όχι με λάθος τρόπο;» ανέφερε ενώ τόνισε ότι της πήρε 60 χρόνια για να μάθει να λέει το... σωστό «όχι».

Κάπου εδώ, πρέπει να πούμε ότι η μητέρα της ηθοποιού έχει επίσης κακοποιηθεί σεξουαλικά στα νιάτα της, ενώ, όπως η 79χρονη αποκαλύπτει, είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει όταν η Jane ήταν 12 ετών.

Οι γονείς της Jane Fonta στη Νέα Υόρκη το 1938, την κρατούν σε ένα βρεφικό καλάθι

Μεταξύ άλλων, για τις σχέσεις της με το αντρικό φύλο είπε: «Με το πέρασμα του χρόνου επέλεξα να είμαι ο εαυτός μου και δεν προσπαθώ να αλλάξω για να είμαι αρεστή σε έναν άντρα. Μεγάλωσα με την ''αρρώστια'' του να ικανοποιώ και να ευχαριστώ. Τώρα πια τέλος. Δεν το κάνω».

Και οι αποκαλύψεις δεν έχουν τέλος. Η 79χρονη δε δίστασε να εξομολογηθεί δημόσια και ότι έχει απολυθεί από δουλειά επειδή δεν ενέδωσε σε ανήθικες προτάσεις του αφεντικού της.

Η  Jane Fonda έχει τρία παιδιά, ενώ έχει τιμηθεί με Όσκαρ δύο φορές.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ