Κόσμος

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αναμένει αίτημα έκδοσης των δύο Τούρκων κομάντος από την Άγκυρα - Θα τους παραδώσουν;

Το πρακτορείο Reuters ανέφερε ότι η Αθήνα αναμένει άμεσα «σχετικό αίτημα έκδοσης των Τούρκων κομάντος» από την Άγκυρα.

«Θα περιμένουμε την  Τουρκία θα υποβάλει αίτηση έκδοση τους... ενώ αυτή η υπόθεση φαίνεται πολύ πιο σοβαρή από την προηγούμενη », δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

«Η Ελλάδα καταδίκασε την απόπειρα πραξικοπήματος από την αρχή της εκδήλωσης του αλλά η τύχη των αιτούντων ασύλου αφορά  τα ελληνικά δικαστήρια τα οποία θα αποφασίσουν με βάση την ελληνική νομοθεσία και την ευρωπαϊκή», δήλωσε ο ίδιος.

Έμπλεξε άσχημα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ , με την παρουσία των δύο Τούρκων αξιωματικών της δύναμης «Bordo Bareli»,  οι οποίοι φέρεται ότι συμμετείχαν στην επίθεση κατά του Ερντογάν στην Μαρμαρίδα στις 15 Ιουλίου 2017.

Υπάρχουν εικασίες ότι η χώρα μας επεξεργάζεται σχέδιο «επιστροφής» των Τούρκων στην χώρα τους ως μέλη που συμμετείχαν σε εγκληματική ενέργεια κατά του Τούρκου προέδρου.

Αυτό ενδεχομένως να υλοποιηθεί για να μην «φορτωθεί» η κυβέρνηση και αυτό το πρόβλημα μέσα στα τόσα που έχει να αντιμετωπίσει το τελευταίο διάστημα, ειδικά με την υπόθεση των οκτώ άλλων Τούρκων στρατιωτικών.

Οι δύο Τούρκοι  είναι μέλη των ειδικών δυνάμεων του τουρκικού στρατού, και έχουν λάβει εξειδικευμένη εκπαίδευση για την εξουδετέρωση «ανθρώπινων στόχων», όπως είναι ένας πολιτικός ηγέτης της εμβέλειας του Ερντογάν.

Αυτήν την στιγμή κρατούνται  σε άγνωστη τοποθεσία στη βόρεια Ελλάδα μετά την υποβολή αίτησης  ασύλου σε αστυνομικό τμήμα στην Αλεξανδρούπολη.

Οι δύο στρατιωτικοί πέρασαν μέσω του Εβρου στην Ελλάδα στις 15 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές δύο ημέρες αργότερα, στις 17 Φεβρουαρίου, παραδόθηκαν στο ΑΤ Ορεστιάδας αναφέροντας ότι εισήλθαν παράνομα στη χώρα ώστε να συλληφθούν.

Στις 20 του μήνα, μάλιστα, υπέβαλαν αίτημα για άσυλο στην αρμόδια υπηρεσία της Αλεξανδρούπολης, ενώ δικηγόρος τους είναι ένας 35χρονος νομικός ο οποίος έχει αναλάβει κατά το παρελθόν υποθέσεις χορήγησης ασύλου.

Το μόνο σίγουρο μετά από αυτή την εξέλιξη είναι πως ο Ρ.Τ. Ερντογάν θα κλιμακώσει και άλλο τις προκλήσεις κατά της χώρας μας, ενώ η κυβέρνηση φαίνεται ανήμπορη να μπορέσει να διαχειριστεί ταυτόχρονα τόσα προβλήματα .

Τούτη την ώρα όλος ο πολιτικός κόσμος πρέπει να είναι ενωμένος μπροστά στα εθνικά ζητήματα, κάτι το οποίο όμως δεν γίνεται , και αυτό προκαλεί αλγεινή εντύπωση στην ελληνική κοινωνία.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...