Πολιτική

Η Κουντουρά δίνει εξηγήσεις για την ισλαμική μαντήλα που φόρεσε

Για τα όσα ειπώθηκαν για την απόφασή της να φορέσει μαντίλα κατά την διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου στη Σαουδική Αραβία κατά την οποία η υπουργός Τουρισμού, Ελενα Κουντουρά πλαισίωνε την αποστολή, θέλησε να δώσει μια εξήγηση.

Η κυρία Κουντουρά μιλώντας σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκη αναφέρθηκε στο γεγονός ενώ παράλληλα μίλησε και την επικείμενη έναρξη της θερινής τουριστικής σεζόν τονίζοντας πως υπάρχουν κρατήσεις από μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία και πως το κύμα τουριστών αναμένεται με τους καλύτερους οιωνούς.

Οσόν αφορά το ταξίδι της στη Σαουδική Αραβία και την επιλογή της να φορέσει την κατάλληλη περιβολή η Ελενα Κουντουρά, εξήγησε: «Οφείλουμε να σεβόμαστα τα ήθη και τις παραδόσεις των χωρών που επισκεπτόμαστε. Αυτό έχει γίνει και στο παρελθόν. Δεν με ενόχλησαν καθόλου τα σχόλια που έγιναν. Εγώ οφείλω να σέβομαι την ιστορία τον πολιτισμό και τις παραδόσεις στις χώρες που επισκέπτομαι και με φιλοξενούν για να βοηθήσω τη χώρα μου στον τουριστικό τομέα».

 

Παράλληλα η υπουργός σημείωσε πως η χώρα αναπτύσσει και αναδεικνύει πλέον κι άλλες τουριστικές θεματικές ενότητες που υποβοηθούν στην προσέλκυση τουριστών, όπως ο καταδυτικός τουρισμός αλλά και ο τουρισμός προκειμένου να συμμετέχουν στη διεξαγωγή αγώνων γκολφ, ενώ τέλος υποστήριξε πως η άφιξη των τουριστών φέτος θα καταρρίψει κάθε προηγούμενο ρεκόρ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ