Εκκλησία

Ηγούμενος Εφραίμ για Βατοπέδι: «Εμείς ποτέ δεν χάσαμε την πίστη μας»

Την ακράδαντη πεποίθησή του ότι η Βιστωνίδα και οι παραλίμνιες εκτάσεις της ανήκουν στην Ιερά Μονή Βατοπεδίου εκφράζει ο ηγούμενος Εφραίμ ο Βατοπεδινός.

Λίγες ώρες μετά την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, το οποίο έκρινε ομόφωνα αθώους όλους τους κατηγορούμενους για την υπόθεση των ανταλλαγών με το ελληνικό Δημόσιο έπειτα από πολύμηνη διαδικασία, ο «πρωταγωνιστής» αυτής της υπόθεσης απαντά για όλους και για όλα.

Εννέα χρόνια αφότου ξέσπασε το αποκαλούμενο «σκάνδαλο μεγατόνων», το οποίο προκάλεσε παραιτήσεις υπουργών, απομακρύνσεις υπηρεσιακών παραγόντων από τις θέσεις τους, εξεταστικές επιτροπές στη Βουλή και αναταράξεις στη Δικαιοσύνη, ο ηγούμενος κάνει λόγο για μια «δοκιμασία», πληροφορίες Realnews.

Για τις άλλες παραμέτρους της υπόθεσης αυτής, όπως είναι οι πολιτικές, σημειώνει ότι «δεν μας αφορούσαν ποτέ και δεν μας αφορούν και σήμερα». Άλλωστε, όπως επισημαίνει, ούτε για αυτή την υπόθεση πίστευαν πολλοί ότι θα έχει τη συγκεκριμένη κατάληξη. «Πριν από μερικά χρόνια δινόταν η αίσθηση ότι δεν θα υπάρξει αθώωση» λέει, τονίζοντας, ωστόσο, ότι «εμείς ποτέ δεν χάσαμε την πίστη μας».

Εξάλλου συμπληρώνει ότι «ιστορικά είναι αποδεδειγμένο ότι το Δημόσιο είναι αυτό που προσπαθεί να αφαιρεί την περιουσία της εκκλησίας και των μονών και όχι η εκκλησία και οι μονές την περιουσία του Δημοσίου».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...