Κόσμος

Ετοιμάζονται να κινηθούν προς την Ράκκα οι Τούρκοι – Ρωσία και Συρία δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη

"Πλώρη" για την Ράκκα βάζουν Τούρκοι παίζοντας επικίνδυνα παιχνίδια με δύο υπερδυνάμεις (Ρωσία-ΗΠΑ) ταυτόχρονα αλλά και την συνοχή των ήδη προβληματικών ενόπλων δυνάμεων  τους.   

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Φικρί Ισίκ  δήλωσε ότι υπήρξε μια μικρή αλλαγή στη στάση των Ηνωμένων Πολιτειών για την στρατιωτική επιχείρηση προς την πόλη Raqqa της Συρίας , σχετικά με τον ρόλο  της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG  ως αποτέλεσμα της επιμονής της Τουρκίας σχετικά με το θέμα αυτό.

Σε συνέντευξη του στο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό NTV, ο Τούρκος υπουργός άμυνας  είπε  ότι η Τουρκία είχε συνεννοηθεί για άλλη μια φορά με αξιωματούχους των ΗΠΑ για την αποχώρηση των συριακών κουρδικών δυνάμεων YPG από την  πόλη Ιεράπολη της  Συρίας. Ενώ τόνισε πολλές φορές για την  επιμονή της Τουρκίας και  το θέμα αυτό .

«Η Τουρκία βλέπει την κουρδική οργάνωση YPG ως προέκταση του PKK  , η οποία έχει εξαπολύσει επιθέσεις και μια γενικευμένη εξέγερση τρεις δεκαετίες εναντίον του τουρκικού κράτους και θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Άγκυρα, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο ίδιος.

Ρωσία και Συρία όμως δεν έχουν δώσει καμία συγκατάθεση ακόμα εάν δεν διευθετηθούν ζητήματα που άπτονται της κυριαρχίας εντός του συριακού εδάφους.

Σε εύστοχο άρθρο μας με τίτλο (Οι Τούρκοι με τόσες απώλειες ετοιμάζονται να επιτεθούν στην Ράκκα θέλοντας να αρπάξουν από την «πίτα» της Συρίας), είχαμε αναφέρει στόχος της Άγκυρας είναι η κατάληψη πρώτα της πόλης Αλ Μπαμπ και στην συνέχεια η κατάληψη της Ράκκα.

Μόνο που στην επιχείρηση για την κατάληψη της πόλεως Αλ Μπαμπ η μία πανωλεθρία και απώλεια προσωπικού διαδέχεται την άλλη για τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Εκατοντάδες Τούρκοι στρατιώτες έχουν χάσει την ζωή τους ενώ έχουν απωλεσθεί  δεκάδες άρματα μάχης  leopard 2A4.

Ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών Τούρκων στην Συρία είναι αδιευκρίνιστος και φυσικά αποκρύβεται από τον τουρκικό λαό.

Σχετικά πρόσφατη επίσκεψη του ΑΓΕΕΔ στρατηγού Χουλουσί Ακάρ μόλις στα σύνορα Τουρκίας και Συρίας και η εκ του μακρόθεν ενημέρωση του για τα τεκταινόμενα στην περιοχή,  αποτελεί ενδεικτικό της άσχημης και περίεργης κατάστασης που επικρατεί στις επιχειρήσεις του σχεδίου « Ασπίδα του Ευφράτη».

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρ. Ν. Ερντογάν παρόλο που είναι γνώστης του πολύ κακού ηθικού που υπάρχει στις δυνάμεις του , το αγνοεί και θα αποστείλει τις δυνάμεις τους στο αποκαλούμενο και « Στάλινγκραντ» των τζιχαντιστών, στο οποίο θα πέσουν πολλά κεφάλια και θα υπάρξουν μεγάλες απώλειες σε αυτούς που θα συμμετέχουν.

Οι Αμερικανοί επιτελείς γνωρίζοντας το μεγάλο ρίσκο της στρατιωτικής επιχείρησης αλλά και τις αναμενόμενες απώλειες λόγω του φανατισμού των μαχητών του ISIS, θα βάλουν «ασπίδα» τους Τούρκους που τόσο διακαώς θέλουν να νικήσουν τον ισλαμικό στρατό με το οποίο έχουν προβεί σε πλήθος οικονομικών «αγαθοεργιών » εδώ και τρία χρόνια.

 Όσο όμως και να επιμείνουν οι Τούρκοι για την στάση των ΗΠΑ σε σχέση με τους Σύρους Κούρδους δεν πρόκειται να καταφέρουν κάτι απτό, διότι έχει αποφασισθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια η δημιουργία του Κουρδιστάν και αυτό δεν αλλάζει με τίποτα.

https://youtu.be/SoYZh_T-XfE

https://youtu.be/TYU2dduou8Q

https://youtu.be/6e6dfFmMYNw?t=2

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές