Κόσμος

Εποχές τρίτου Ράιχ με υπουργείο προπαγάνδας: Τέλος στην εναλλακτική ενημέρωση βάζει η Γερμανία- Προετοιμάζει το έδαφος για τον έλεγχο του Ίντερνετ στην ΕΕ

Ανοικτό "πόλεμο" στην εναλλακτική ενημέρωση στο ιντερνέτ  ξεκίνησε η Γερμανίδα καγκελάριος και ο "πολύς" Β.Σόιμπλε, με στόχο να φιμώσουν τον εναλλακτικό μη συστημικό τύπο που "εμποδίζει " τα σχέδια τους.  

Η Γερμανία θα επιβάλει πρόστιμα ύψους μέχρι 50.000.000 ευρώ εάν το Facebook δεν αναιρέσει την δυνατότητα ανάρτησης  εναλλακτικών ειδήσεων από την πλατφόρμα του , δείχνοντας τις άνομες προθέσεις της Γερμανίας στο θέμα της ενημέρωσης.

Σύμφωνα με ένα νέο νόμο που συντάχθηκε στο Βερολίνο όλα τα κοινωνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης αντιμετωπίζουν βαριά πρόστιμα εάν δεν καταργήσουν μέσα σε επτά ημέρες περιεχόμενο «εναλλακτικών ειδήσεων» που οι γερμανικές αρχές "θεωρούν" ότι είναι «παράνομο», συμπεριλαμβανομένων των αποκαλούμενων «ψεύτικων ειδήσεων».

Ο υπουργός δικαιοσύνης της Γερμανίας, Heiko Mass, αναφέρει ότι οι γίγαντες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook δεν έχουν  κάνει αρκετά για να αντιμετωπίσουν  το περιεχόμενο ιστοσελίδων  που η κυβέρνηση θεωρεί ως «ανατρεπτικό».

Η πρόταση απαιτεί και από τους γερμανικούς ιστότοπους να διαγράψουν το περιεχόμενο «εναλλακτικών ειδήσεων» που έχει επισημανθεί εντός επτά ημερών.

Αυτό όμως σύμφωνα με ειδικούς είναι «εντελώς αδύνατο»…και θυμίζει εποχές τρίτου Ράιχ με το περιβόητο υπουργείο προπαγάνδας.

«Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Twitter και το Facebook οφείλουν να κάνουν περισσότερα στο χειρισμό αυτού του παράνομου περιεχομένου», είπε ο κ Maas, αλλά έχουμε  ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε.

Ο κ Maas ανέφερε το Twitter επισημαίνοντας ότι έχει διαγράφει μόνο το 1% της "ρητορικής μίσους των χρηστών κατά των μουσουλμάνων μεταναστών" ενώ το Facebook το 39%. «Αυτό δεν είναι αρκετό  ακόμη» , είπε ο κ Maas.

Ο ρατσισμός και η ρητορική μίσους πιστεύεται ότι έχουν γίνει  διαδεδομένα στα γερμανικά social media μετά την άφιξη του μεγάλου αριθμού προσφύγων στη Γερμανία.

Οποιοδήποτε περιεχόμενο που κρίνεται «σαφώς ως εγκληματικό» θα πρέπει να αποσύρεται μέσα σε 24 ώρες κάτω από συνθήκες που περιγράφονται στο σχέδιο νόμου. Εάν μετά από έρευνα, το περιεχόμενο παραμένει τότε αυτό συνιστά ποινικό αδίκημα και πρέπει να  αποσυρθεί σε επτά ημέρες...αλλιώς  θα πέφτει βαρύς ο πέλεκυς της δικαιοσύνης .

Οι άνθρωποι που δημοσιεύουν το παράνομο περιεχόμενο πρέπει επίσης να κινηθούν για τη διαγραφή του, τονίζουν Γερμανοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι

Ο προτεινόμενος νόμος θα απαιτεί από κάθε δίκτυο να λειτουργεί πλήρως στελεχωμένο, με συστήματα υποβολής εκθέσεων όλο το εικοσιτετράωρο και να κατονομάζει το άτομο που θα είναι υπεύθυνο για την εξέταση των καταγγελιών.

Το πρόσωπο αυτό θα μπορούσε να αντιμετωπίσει σε περίπτωση παράβασης  πρόστιμο ύψους € 5.000.000, εάν οι εταιρείες παραβιάσουν τους νόμους που διέπουν το τι μπορεί να δημοσιευθεί.

Ο κ Maas δήλωσε ότι ο νόμος θα ισχύει και για τα «ψεύτικα  άρθρα ειδήσεων» εάν αποδειχθεί ότι είναι συκοφαντικά και δυσφημιστικά.

Το Facebook δεν σχολίασε άμεσα σχετικά την πρόταση, αλλά είπε ότι έχει αποσύρει  ένα μεγάλο ποσοστό του παράνομου περιεχομένου .

Το κοινωνικό δίκτυο ανακοίνωσε ότι έχει 700 άτομα που απασχολούνται στο Βερολίνο από το τέλος του 2017 επιβλέποντας τις προσπάθειές για την αναθεώρηση περιεχόμενων ιστοτόπων που έχουν  επισημανθεί.

Η γερμανική ψηφιακή εμπορική ένωση Bitkom επέκρινε τον προτεινόμενο νόμο. Επικεφαλής της εταιρείας δήλωσε στους Financial Times ότι η απαίτηση να αφαιρείται  το υλικό από ιστοσελίδες μέσα σε 24 ώρες  που έχουν  πάνω από ένα δισεκατομμύριο δημοσιεύσεις την ημέρα είναι «εντελώς αδύνατο να εφαρμοστεί σε επιχειρησιακό επίπεδο».

Επίσημα οι Γερμανοί φοβούνται ρωσική ηλεκτρονική επίθεση ανεπίσημα εφαρμόζουν τακτικές του τρίτου Ράιχ για την μαζική κατακραυγή των Γερμανών πολιτών για την εισβολή μεταναστών στην χώρα προετοιμάζοντας το έδαφος για «έλεγχο» του Ιντερνέτ στην ΕΕ.

Έρχονται άσχημες εποχές με λογοκρισία και δημοσιογραφικό «μεσαίωνα», από τις Βρυξέλλες κατ’ επιταγή της νέας τάξης πραγμάτων που θέλει να ελέγξει τα πάντα, μέσω Βερολίνου και αυτό είναι απόλυτα τεκμηριωμένο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ