Κόσμος

Εκτός ελέγχου ο Ρ.Τ.Ερντογάν: Άρχισε να φυλακίζει Αμερικανούς - Νέο «εξπρές του μεσονυκτίου» στην Τουρκία

Ένας Αμερικανός πάστορας  μαζί με την σύζυγο του φυλακίστηκαν  στην ισλαμική Τουρκία του Σουλτάνου Ερντογάν, αποτελώντας παρόμοια περίπτωση με τον επίσης Αμερικανό φοιτητή το 1975 (της  πασίγνωστης ταινίας το « εξπρές του μεσονυκτίου»), η οποία έκανε γνωστές  σε όλο τον πολιτισμένο  κόσμο τις τουρκικές θηριωδίες .  

Ο Άντριου Μπράνσον εκλιπαρεί τον Αμερικανό πρόεδρο Ν.Τραμπ για την απελευθέρωση του. Ο ίδιος συνελήφθη όταν αυτός  και η σύζυγός του φέρονται να  παρέβησαν την νομοθεσία μετανάστευσης, ενώ κατασκεύασαν και μια μικρή καθολική εκκλησία στη Σμύρνη, στη δυτική ακτή της Τουρκίας.

 «Εκλιπαρώ την κυβέρνησή μου, τον πρόεδρο Τραμπ να αγωνιστεί για μένα» έγραψε πριν μερικές ημέρες από την  φυλακή ο ίδιος , πριν επισκεφθεί ο ΥΠΕΞ  Rex Tillerson τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η επιστολή δημοσιεύθηκε από το Αμερικανικό Κέντρο Νόμου και Δικαιοσύνης, μια ΜΚΟ που υποστηρίζει τον πάστορα, μετά από συνάντηση της με αξιωματούχους της αμερικανικής πρεσβείας.

«Γιατί η τουρκική κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει καμία συνέπεια και πεισματικά συνεχίζει να έχει στην φυλακή έναν Αμερικανό πολίτη, ως πολιτικό κρατούμενο;» γράφει ο Brunson.

Ο πάστορας και η  σύζυγός του  Μπράνσον, αντιμετωπίζουν  κατηγορίες που αφορούν  τρομοκρατία.

«Ακόμα κι αν δεν γνωρίζουν την μακρά δημόσια διαδρομή μου ως  πάστορας, ψευδώς με κατηγορούν ότι είμαι μέλος ισλαμιστικής τρομοκρατικής ομάδας», δηλώνει ο ίδιος ο πάστορας.

Η τουρκική κυβέρνηση δεν προσκόμισε κανένα αποδεικτικό στοιχείο για να τεκμηριώσει τους ισχυρισμούς της , αλλά οι εισαγγελείς έχουν προτείνει την κράτηση του Πάστορα ως ύποπτου για δεσμούς με τον Φετουλάχ Γκιουλέν, ενός μουσουλμάνου κληρικού με έδρα τις ΗΠΑ που κατηγορείται για το αποτυχημένο πραξικόπημα τον περασμένο Ιούλιο.

Ο Μπράνσον δηλώνει πίσω από τα κάγκελα των απάνθρωπων τουρκικών φυλακών: «Έχω φυλακιστεί από τις 7 Οκτωβρίου, 2016. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου  μέχρι σήμερα η τουρκική κυβέρνηση δεν προσκόμισε κανένα αποδεικτικό στοιχείο  και έχει αποκρούσει πολλές προσπάθειες από την αμερικανική κυβέρνηση να εξασφαλίσει την επιστροφή μου στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στην πραγματικότητα αντιμετωπίζουν την κυβέρνηση των ΗΠΑ με περιφρόνηση και εγώ πληρώνω  το τίμημα γι 'αυτό.

Η αμερικανική κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει πιο ενεργό ρόλο στον αγώνα για την απελευθέρωση μου.  Έχω κάνει τίποτα λάθος; Είμαι ένας πολίτης των ΗΠΑ που είναι  άδικα φυλακισμένος σε μια ξένη χώρα, λόγω της χριστιανικής πίστης μου. Αξίζει να είμαι ελεύθερος».

Όσα χρόνια και να περάσουν οι Τούρκοι δεν πρόκειται να αλλάξουν και θα μένουν οι ίδιοι βάρβαροι που ήταν πάντοτε  στον αιώνα τον άπαντα, καταπατώντας κανόνες, νόμους, συνθήκες που δεν τους «βολεύουν».

https://youtu.be/soLoMDYlMYo?t=37

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...