Ένοπλες Συρράξεις

ΕΚΤΑΚΤΟ: S-400 τέλος για την Τουρκία - Η Ρωσία εξόπλισε τους Κούρδους SDF και ανακοίνωσε την αυτονομία της περιοχής! Συγκρούσεις κουρδικών-συριακών-ρωσικών δυνάμεων με τους Τούρκους


Του Βασίλη Καπούλα

Ραγδαίες και απίστευτες εξελίξεις συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν πως η συνάντηση Β.Πούτιν-Ρ.Τ.Ερντογάν κατέληξε στο απόλυτο ναυάγιο! Οι S-400 θα πρέπει να θεωρούνται πλέον όνειρο μακρινό για την Τουρκία σύμφωνα με διαρροές από το Κρεμλίνο και δεν είναι μόνο αυτό! Ο Β.Πούτιν συγκάλεσε Συμβούλιο Ασφαλείας μετά το πέρας της συνάντησης με τον Ρ.Τ.Ερντογάν και η ρωσική μαχαιριά ήρθε λίγες ώρες αργότερα:

H Ρωσία προχώρησε στον εξοπλισμό των Κούρδων SDF με δεκάδες τεθωρακισμένα οχήματα ΒΤR-80 ενώ από την Μόσχα (!) ανακηρύχθηκε η κουρδική αυτονομία της Ιεράπολης από τον ίδιο τον εκπρόσωπο τους,  Εβάς Ελί.

Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς έγινε στη Μόσχα πάντως τις επόμενες ώρες θα διαφανεί το μέγεθος του ναυαγίου...

https://www.youtube.com/watch?v=KbtUqMqZpJE

Και το κάζο της Τουρκίας δεν σταματά εδώ!

Η Τουρκία κατηγορεί τις δυο υπερδυνάμεις, ΗΠΑ και Ρωσία, ότι εξαπάτησαν την Τουρκία στο θέμα της Ιεράπολης με τον Ρ.Τ.Ερντογάν να βγάζει πύρινο λόγο και να απειλεί θεούς και δαίμονες:

"Δεν θα επιτρέψουμε με τίποτα την δημιουργία τρομοκρατικού κράτους στη Β.Συρία"!

Η επόμενη απάντηση ήρθε από τις ΗΠΑ η οποία έστειλε και αυτή στους Κούρδους στην Ιεράπολη 43 τεθωρακισμένα οχήματα M-ATV MRAP.

Την ίδια στιγμή σημειώνονται συγκρούσεις μεταξύ του συριακού Στρατού και των τουρκικών-τουρκόφιλων δυνάμεων στα περίχωρα της Al-Bab, στο χωριό Tadef.

Οι Τουρκμένοι της Μεραρχίας Sultan Murad ανακοίνωσαν ότι αιχμαλώτισαν 3 στρατιώτες της Συρίας κοντά στην al-Bab.

Αυτό δείχνει ότι η Άγκυρα δεν θέλει να ελέγξει τις δυνάμεις της και ότι όλα κρέμονται πλέον σε μια κλωστή.

Οι Ρώσοι μεταδίδουν ότι οι Τούρκοι σφυροκόπησαν και τις ρωσικές δυνάμεις τη στιγμή που έφθανε κομβόι με ανθρωπιστική βοήθεια στην περιοχή στην πόλη Ajami, στα περίχωρα της Ιεράπολης. Δείτε το βίντεο παρακάτω. Oι συγκρούσεις ξεκίνησαν στις 10 του μήνα ενώ συνεχίζονται ακόμη και σήμερα.
https://twitter.com/WarfareWW/status/840375307668463617

"Εμείς είμαστε πολίτες της Συρίας και μαχόμαστε για τον Μ.Άσαντ. Εμείς είμαστε εδώ για να απελευθερώσουμε τη Συρία από την τρομοκρατία και την τουρκική κατοχή. Θέλουν να καταστρέψουν τη Συρία και γι αυτό είμαστε εναντίον της Τουρκίας και του Ρ.Τ.Ερντογάν. Εμείς πολεμάμε για μια ενωμένη Συρία.Σ ευχαριστούμε Ρωσία"λένε οι Κούρδοι και οι Άραβες της περιοχής.


 

https://www.youtube.com/watch?v=8mVeko9AN2shttps://www.youtube.com/watch?v=8Td4rol66dk

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ