Κόσμος

ΕΚΤΑΚΤΟ: O Ρ.Τ.Ερντογάν ανακοίνωσε έναρξη επιχειρήσεων στην Ιεράπολη και κατηγορεί την Ολλανδία για σφαγή χιλιάδων μουσουλμάνων στη Σρεμπρένιτσα - Έρχεται κύμα τρομοκρατικών επιθέσεων



Του Βασίλη Καπούλα

Εκτός ελέγχου είναι ο Ρ.Τ.Ερντογάν και πλέον είναι τρομερά επικίνδυνος για όλη την Ευρώπη. Πριν λίγο ανακοίνωσε πως η Τουρκία ξεκινάει την επιχείρηση της κατά της Ιεράπολης πράγμα που σημαίνει ότι οι δυνάμεις του θα βρεθούν αντιμέτωπες με τις ρωσικές-κουρδικές και αμερικανικές στο έδαφος, κατηγόρησε την Γερμανία ότι υποθάλπει τρομοκράτες, κατηγορεί την Ολλανδία για γενοκτονία 8.000 μουσουλμάνων στην Σρεμπρένιτσα ενώ στην κεντρική φωτογραφία του άρθρου μας θα δείτε να τον χαιρετούν οι στρατιώτες με Οθωμανικές στολές! Απίστευτα πράγματα.

Οι κατηγορίες του εναντίον της Ολλανδίας για τη Σρεμπρένιτσα είναι πιο σοβαρές γιατί αμέσως εμφανίστηκαν φανατικοί ισλαμιστές και απειλούν με  κύματα επιθέσεων και ποτάμια αίματος στην Ολλανδία αλλά και αλλού. Δείτε εδώ το βίντεο. Οι Τουρκμένοι απειλούν την Ολλανδία.

https://twitter.com/A_Ozkok/status/841322063205928960

Ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας μετά από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, δήλωσε ότι η Αγκυρα θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στο Στρασβούργο, την Ολλανδία και διεμήνυσε στην Καγκελάριο ότι θα έπρεπε να ντρέπεται, επειδή στήριξε τη Χάγη στη μεταξύ τους διαμάχη.

«Ντροπή σου», είπε απευθυνόμενος στην Μέρκελ, την οποία κατηγόρησε ότι στηρίζει «ανηλεώς» την τρομοκρατία.

«Κυρία Μέρκελ, γιατί κρύβεις τρομοκράτες στη χώρα σου; Γιατί δεν κάνεις τίποτα», είπε κατηγορώντας το Βερολίνο ότι δεν έκανε τίποτα για τους 4.500 φακέλους που του έστειλε η Αγκυρα, με ύποπτους για τρομοκρατική δράση.

«Κυρία Μέρκελ υποστηρίζεις τρομοκράτες», πρόσθεσε.

«Θα εφαρμόσουμε όλες τις διαθέσιμες κυρώσεις και θα βρεθεί υπόλογη η Ολλανδία» τόνισε.

Αναφερόμενος στη Β.Συρία είπε ξανά ότι δεν θα επιτρέψει τη δημιουργία τρομοκρατικού κράτους που θα ελέγχεται από το PKK-YPG

"Μετά την Jarablus, Dabiq και την Al-Bab, τώρα είναι η σειρά της Ιεράπολης" πρόσθεσε.

Τούρκοι «μισθωμένοι» δημοσιογράφοι ξεκίνησαν να εγείρουν τους  μουσουλμάνους στην Ευρώπη κατά των Ολλανδών,  κατηγορώντας τους για εμπλοκή στην γενοκτονία 8000 μουσουλμάνων στην Σρεμπρένιτσα το 1995 από τους Σέρβους.

Ο Χαλισκεσελίκ Καχραμάν, ανταποκριτής στη Νέα Υόρκη στην τουρκική κρατική τηλεόραση (TRT), κατηγόρησε την Ολλανδία για την σκόπιμα οργανωμένη γενοκτονία στην Σρεμπρένιτσα.

Ο Τούρκος δημοσιογράφος που έχει έδρα στη Νέα Υόρκη, έγραψε στο Twitter, ότι για το έγκλημα στην Σεμπρένιτσα φταίνε κυρίως οι Ολλανδοί και ήταν  σκόπιμα οργανωμένο από τους ίδιους.

«Όλο αυτό το διάστημα όλοι πίστευαν η Σρεμπρένιτσα δεν ήταν κάτι σκόπιμα οργανωμένο. Είναι πλέον σαφές ότι οι Ολλανδοί ήθελαν να καθαρίσουν  την Ευρώπη από τους μουσουλμάνους», έγραψε ο Hališčelik.

Η σφαγή στη Σρεμπρένιτσα ήταν ένα έγκλημα πολέμου που διεπράχθη κατά τη διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας. Το 1995, Σέρβοι από τη Βοσνία σκότωσαν πάνω από 8.000 Βόσνιους μουσουλμάνους άνδρες, γέρους και αγόρια στη Σρεμπρένιτσα.

Η πόλη είχε κηρυχθεί ασφαλής περιοχή από τα στρατεύματα του ΟΗΕ δυο χρόνια νωρίτερα και φυλασσόταν από Ολλανδούς στρατιώτες. Όταν οι Σέρβοι την κατέλαβαν, οι πολύ λιγότεροι σε αριθμό Ολλανδοί, δεν έριξαν ούτε μια τουφεκιά για να υπερασπίσουν την πόλη.

Πολλοί Βόσνιοι πήγαν στο στρατόπεδο του ΟΗΕ για να ζητήσουν προστασία και αρκετοί δεν έγιναν δεκτοί. Οι στρατιώτες του ΟΗΕ ζήτησαν απεγνωσμένα υποστήριξη, η οποία δεν τους δόθηκε ποτέ.

Οι Σέρβοι ξεχώρισαν τους άνδρες, τους γέρους και τα αγόρια από τις γυναίκες και τους σκότωσαν, περίπου 8.000 ανθρώπους, ρίχνοντας τα πτώματά τους σε ομαδικούς τάφους. Η σφαγή αυτή ήταν η μεγαλύτερη της Ευρώπης μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Μετά από την εξέταση των όσων συνέβησαν, η Ολλανδική κυβέρνηση παραιτήθηκε.

Δικαστήριο στη Χάγη απεφάνθη ότι το ολλανδικό κράτος φέρει ευθύνη και οφείλει να καταβάλλει αποζημιώσεις για το θάνατο περισσότερων από 300 Βόσνιων μουσουλμάνων που παραδόθηκαν στις σερβοβοσνιακές δυνάμεις στη μαρτυρική Σρεμπρένιτσα τον Ιούλιο του 1995.

Το δικαστήριο δεν θεωρεί την Ολλανδία υπόλογη για τη μεγάλη πλειονότητα των 8.000 μουσουλμάνων, ανδρών και αγοριών, που σκοτώθηκαν στη χειρότερη θηριωδία που εκτυλίχθηκε επί ευρωπαϊκού εδάφους μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σήμερα ο  Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε τις Κάτω Χώρες ότι θα «πληρώσουν βαρύ  τίμημα» αφού απέλασαν την Τούρκο υπουργό  Φατμά Μπετούλ .

«Γεια σου Ολλανδία, αν θυσιάσεις τις τουρκο-ολλανδικές σχέσεις, λόγω των εκλογών της Τετάρτης, θα πληρώσεις το τίμημα», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος .

Ο Ερντογάν είπε ότι ο λόγος που κατηγόρησε την ολλανδική κυβέρνηση για ναζισμό και φασισμό είναι διότι τέτοια καθεστώτα απαγορεύουν σε υπουργούς  να ταξιδέψουν πέρα ​​από τα σύνορα των χωρών τους.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπινάλι Γιλντιρίμ δήλωσε ότι θα εφαρμοστούν «ισχυρά αντίμετρα» και ότι θα ανταποκριθούν με  «δυναμικό τρόπο» , στην εκδίωξη του Τούρκου υπουργού από την Ολλανδία.

Σύμφωνα με την  ολλανδική εφημερίδα η De Telegraaf  και τον τουρκικό τύπο, φωτογραφία από τα επεισόδια στο τουρκικό προξενείο και η εικόνα του Τούρκου  Τούρκο διαδηλωτή πεσμένου κάτω, με έναν σκύλο να τον έχει αρπάξει με τα δόντια του και τον αστυνομικό από πάνω να τον συγκρατεί έχει δημιουργήσει μεγάλο και άσβεστο μίσος στην Τουρκία.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu δήλωσε ξανάότι ούτε η Γερμανία ούτε η Ολλανδία μπορούν  να αποτρέψουν  Τούρκους αξιωματούχους από  συνάντησή του με τους πολίτες τους...στις χώρες αυτές.

«Κανένας από εσάς δεν μπορεί να μας εμποδίσει. Μπορούμε να πάμε οπουδήποτε θέλουμε, μπορούμε να ανταποκριθούμε στους πολίτες μας και να διοργανώσουμε τις συναντήσεις μας» , δήλωσε ο Çavuşoğlu σε μια εκδήλωση στην περιοχή Kaş στην  νότια επαρχία της Αττάλειας  επικρίνοντας τις δύο χώρες .

Η Ολλανδία είπε ο ίδιος, «Μας ανακοίνωσε ότι δεν μπορούμε να μιλήσουμε  σε δημόσιους χώρους. Τι εννοούν  δεν μπορούμε; Πού είναι η δημοκρατία, που είναι οι ελευθερίες, πού είναι η ελευθερία της έκφρασης ; Μας δίνουν μαθήματα, αλλά πού είναι το δικαίωμα της ελεύθερης συνάθροισης; Που είναι η κατανόηση  για την ελευθερία; Μπορούμε να συναντηθούμε  με τους πολίτες μας. Τα μηνύματα που πρόκειται να δώσουμε  απευθύνονται στους πολίτες μας  », κατέληξε .

Τονίζοντας ότι η Γερμανία και οι Κάτω Χώρες δεν πρέπει να φοβούνται  την Τουρκία, ο Çavuşoğlu επεσήμανε ότι η Γερμανία επιτρέπει στο εκτός νόμου Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) να διοργανώνει ελεύθερα  ομιλίες.

«Επιτρέπουν στο ΡΚΚ, να κάνει ότι θέλει αλλά δεν επιτρέπουν στον πρόεδρο να μιλήσει», είπε, αναφερόμενος στην στάση  της Γερμανίας στην πρόθεση του Recep Tayyip Erdoğan να υλοποιήσει προγραμματισμένη ομιλία σε  Τούρκους πολίτες στην Γερμανία», τονίζει ο ίδιος.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, Çavuşoğlu δήλωσε ότι οι χώρες που εμποδίζουν όσους πρόκειται να ψηφίσουν «όχι» την 16η Απριλίου στο  δημοψήφισμα  θα αποφασίσουν  κατά πόσον το σημερινό κοινοβουλευτικό σύστημα πρέπει να αλλάξει σε μια προεδρική δημοκρατία.

«Όλοι τους εργάζονται για ένα« όχι »της εκστρατείας. Θα επιτρέψουν να μιλήσουν σε όσους πρόκειται να ψηφίσουν «όχι», αλλά δεν επιτρέπουν να μιλήσουν σε όσους θα ψηφίσουν  «ναι». Αυτός είναι ο κύριος λόγος που θα πρέπει να ψηφίσουμε «ναι,» είπε ο ίδιος.

Δύο γερμανικές πόλεις αυτή την εβδομάδα απαγόρευσαν παρόμοιες προγραμματισμένες εκδηλώσεις με Τούρκους αξιωματούχους.

Στις 2 Μαρτίου, ο δήμος της Gaggenau στη νοτιοδυτική Γερμανία ανακάλεσε την άδεια του  για ομιλία του υπουργού δικαιοσύνης της Τουρκίας Bekir  Bozdag, αναφέροντας ανησυχίες σχετικά με την πιθανή πρόκληση επεισοδίων.

Επίσης ακυρώθηκε η προγραμματισμένη ομιλία του Τούρκου υπουργού  Οικονομίας Nihat Zeybekci  στις 5 Μαρτίου σε μια τουρκική κοινότητα στη  πόλη της Κολωνίας από τις τοπικές αρχές λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια.

Η Τουρκία του Ερντογάν όμως εκτιμά ότι μπορεί να « παίζει» με τις μειονότητες σε όλη την Ευρώπη και την Ελλάδα εκβιάζοντας καταστάσεις.

Το σκηνικό δυναμιτίζεται συνεχώς και οδεύει σε πλήρη ρήξη των σχέσεων Ολλανδίας και Τουρκίας , ενώ Δανία, Σουηδία και λοιπές χώρες αντιδρούν με όμοιο τρόπο.

Επίσης μπορούμε να φανταστούμε τι ετοιμάζουν οι Τούρκοι για τους μουσουλμάνους της δυτικής Θράκης , μιας και τους θεωρούν όλους « δικούς τους ανθρώπους».    

https://twitter.com/CT_operative/status/841317636206133248

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...