Κοινωνία

Εθισμένος στα βιντεοπαιχνίδια ο μανιακός των ταξί; - Παρόμοια περιστατικά ανά τον κόσμο

Πέρα από την παραδοσιακή έρευνα, για στοιχεία και μάρτυρες, η αστυνομία κινείται προς πάσα κατεύθυνση στην υπόθεση της δολοφονίας του 52χρονου οδηγού ταξί στην Κηφισιά.

Μάλιστα, μία από τις πτυχές που διερευνάται είναι ο δράστης να πρόκειται για ψυχοπαθητική προσωπικότητα, εθισμένη σε προσομοιώσεις δολοφονιών μέσω video games. Για αυτό το λόγο οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση, όπως αποκάλυψαν στον «Ελεύθερο Τύπο» θα κάνουν και ηλεκτρονική έρευνα αναζήτησης «αποτυπωμάτων» χρηστών που χρησιμοποιούν οικιακές συνδέσεις, και συμμετέχουν σε διαδικτυακά παιχνίδια βίας και δολοφονιών στους δρόμους.

Σε κάποιες από τις τελευταίες εκδόσεις παιχνιδιών αυτού του τύπου περιλαμβάνονται και σενάρια εξόντωσης αυτοκινητιστών, ενώ έχουν συσχετιστεί με μαζικές δολοφονίες ατόμων αλλά και με μεμονωμένες περιπτώσεις εγκλημάτων ακόμη και οδηγού ταξί.

Αν και οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο δράστης έχει εμμονή με τους οδηγούς ταξί, με κίνητρο κάποιο ασήμαντο περιστατικό, δεν μπορούν να αποκλείσουν έναν παράλληλο εθισμό με βίαια διαδικτυακά παιχνίδια που του έδωσαν την «ιδέα» πραγμάτωσης των δολοφονικών του ενστίκτων, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

Ο εθισμός σε τέτοια παιχνίδια, σε συνδυασμό με έναν διαταραγμένο ψυχικό κόσμο, οδηγεί σε ακραίες πράξης, χωρίς ίχνος λογικής, που μπορεί να αποβούν μοιραίες είτε για τους ίδιους τους παίκτες, είτε για τα ξένα πρόσωπα, εξηγούν ειδικοί.

Μάλιστα, ο «Ελεύθερος Τύπος» θύμισε δολοφονίες, που έχουν γίνει σε διάφορες χώρες, οι οποίες διαπράχθηκαν σε στιγμές ψυχικής διαταραχής και ο δράστης επηρεάστηκε από τη βία των video game τα οποία έπαιζε καθημερινά.

Grand Theft Auto IV: Η δολοφονία ενός οδηγού ταξί

Παράδειγμα αυτό που συνέβη το 2008 στην Ταϊλάνδη, όταν ο 19χρονος Polwat Chino μαχαίρωσε μέχρι θανάτου έναν 54χρονο ταξιτζή. Στην απολογία του ο νεαρός ανέφερε ότι είχε επηρεαστεί από το δημοφιλές βιντεοπαιχνίδι Grand Theft Auto. Μάλιστα, ο ίδιος επιχείρησε να πραγματοποιήσει με το ταξί μια από τις τρελές διαδρομές του εν λόγω παιχνιδιού, ενώ το άψυχο σώμα του θύματός του βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού.

Δύο αστυνομικοί και υπάλληλος νεκροί

Παλιότερες εκδόσεις του ίδιου video game, το Grand Theft Auto 3 και Grand Theft Auto Vice City, αποτέλεσαν την αφορμή για τις δολοφονίες δύο αστυνομικών και ενός υπαλλήλου, το 2003.

Ο 16χρονος Ντέβιν Μουρ συνελήφθη τον Ιούνιο εκείνης της χρονιάς, γιατί οδηγούσε κλεμμένο όχημα. Στο τμήμα άρπαξε το όπλο αστυνομικού και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως, σκοτώνοντας τρία άτομα, ενώ διέφυγε με περιπολικό. Οταν τελικά συνελήφθη ο νεαρός φανατικός θαυμαστής των video game είπε στους αστυνομικούς ότι «η ζωή είναι ένα παιχνίδι, όλοι πρέπει να πεθάνουν κάποτε». Κατά τη διάρκεια της δίκης του ασκήθηκε αγωγή στις εταιρείες που κυκλοφορούν τα παιχνίδια.

Manhunt Murder: Δολοφόνησε φίλο του

Τον Φεβρουάριο του 2014 ο 14χρονος Γουόρεν Λεμπλάνκ σκότωσε με ένα σφυρί τον 17χρονο φίλο του Στέφαν Πακεερά. Ο δράστης ισχυρίστηκε ότι προσπάθησε να ληστέψει το θύμα του, που χρωστούσε 75 λίρες σε συμμορία, αλλά ο 17χρονος είχε πάνω από 50 χτυπήματα. Η βίαιη επίθεση ήταν εμπνευσμένη από το δημοφιλές βιντεοπαιχνίδι Manhunt Murder, το οποίο απέσυραν οι βρετανικές αρχές εξαιτίας της υπόθεσης.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...