Κόσμος

Δημοσκόπηση Γαλλία: Ο Μακρόν πιθανότερος νικητής

Συνεχίζει να χάνει έδαφος ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών στη Γαλλία Μπενουά Αμόν, όπως δείχνει δημοσκόπηση που αναδεικνύει τον Εμανουέλ Μακρόν σε πιθανότερο νικητή των προεδρικών εκλογών.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της BVA για το Orange, ο Αμόν έχασε 1% σε μια εβδομάδα, υποχωρώντας στο 12,5%, και θα ερχόταν τέταρτος στον πρώτο γύρο των εκλογών πίσω από την ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν που θα είχε ποσοστό 26%, τον Μακρόν με 25% και τον συντηρητικό Φρανσουά Φιγιόν με 19,5%.

Ο Αμόν, ο οποίος παρουσίασε αυτή την εβδομάδα το πλήρες πρόγραμμά του, έχει χάσει 4,5 ποσοστιαίες μονάδες από τις αρχές του Φεβρουαρίου και σήμερα έχει προβάδισμα μόλις 0,5% από τον Ζαν Λικ Μελανσόν.

Και οι δύο υποψήφιοι έχουν αρνηθεί κατηγορηματικά να αποχωρήσουν από την κούρσα των εκλογών, κάτι που σημαίνει πως η αριστερά, διχασμένη, είναι πιθανό να αποκλειστεί από τον δεύτερο γύρο των εκλογών για πρώτη φορά από το 2002, τότε που ο πατέρας της Μαρίν Λεπέν, Ζαν Μαρί, είχε καταλάβει τη δεύτερη θέση.

Ο Φιγιόν χάνει έδαφος από τότε που ξέσπασε το σκάνδαλο σχετικά με την «απασχόληση» της γυναίκας του ως κοινοβουλευτικού βοηθού του. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο Μακρόν περνά στον δεύτερο γύρο και νικά τη Λεπέν με 62% έναντι 38%.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ