Κόσμος

Γκρίζοι Λύκοι δέρνονται μεταξύ τους στην Κωνσταντινούπολη λόγω δημοψηφίσματος (βίντεο)


Δύο Τούρκοι ακροδεξιοί Γκρίζοι Λύκοι βουλευτές, του κόμματος MHP, που έχουν «σπάσει» την κομματική γραμμή του αρχηγού τους υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα και υποστηρίζουν το «όχι», δέχθηκαν την Τετάρτη επίθεση σε αμφιθέατρο πανεπιστημίου που επρόκειτο να μιλήσουν.

Οι ακροδεξιοί βουλευτές Ουμίτ Οζντάγ και Γιουσούφ Χαλάκογλου βρίσκονταν στις πρώτες θέσεις του αμφιθεάτρου του ιδιωτικού πανεπιστημίου Μπαχτσεσεχίρ της Κωνσταντινούπολης και περίμεναν να κληθούν να ανέβουν στο βήμα του ομιλητή, όταν ξαφνικά ένας έξαλλος όχλος οπαδών του «ναι» όρμησε στην αίθουσα, πληροφορίες tribune.gr

Οι δύο Τούρκοι βουλευτές έχουν εναντιωθεί στον αρχηγό τους, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, που συντάχθηκε στο πλευρό του Ερντογάν και υποστηρίζει το «ναι» στο δημοψήφισμα, δηλαδή την ανακήρυξη του Ερντογάν σε πρόεδρο-σουλτάνο.

Σύμφωνα με τα τουρκικά Μέσα τουλάχιστον 30 άνδρες, επίσης Γκρίζοι Λύκοι, όρμησαν στην αίθουσα φωνάζοντας ότι «ο Μπαχτσελί είναι ο ηγέτης αυτού του κινήματος» και αναποδογύρισαν και το βήμα πάνω στη σκηνή.

Πριν μερικές ημέρες ακόμα ένας βουλευτής των Γκρίζων Λύκων που υποστηρίζει το «όχι» και διαγράφηκε από το κόμμα, ο Σινάν Ογάν, δέχθηκε παρόμοια επίθεση όταν πήγε να μιλήσει υπέρ του «όχι».

Οι Οζντάγ και Ογάν είχαν και στο παρελθόν κοντράρει τον Μπαχτσελί και είχαν μάλιστα διεκδικήσει και την ηγεσία των Γκρίζων Λύκων.
Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ