Ρωσία

Β.Πούτιν: Η ρωσική οικονομία επανακάμπτει

Η ρωσική οικονομία άρχισε να παρουσιάζει σημεία ανάκαμψης, αλλά και ανησυχητικές ενδείξεις, όπως δήλωσε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την ομιλία του στο Συνέδριο των Ρώσων Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών, επισημαίνοντας παράλληλα ότι το ΑΕΠ σημείωσε αύξηση της τάξεως του 0,8% τον Ιανουάριο.

«Αυτή τη στιγμή οι ρυθμοί ανάπτυξης της οικονομίας, παρουσιάζουν θετικό πρόσημο, αυξάνεται η βιομηχανική παραγωγή.. Άνοδο σημειώνει όπως όλοι γνωρίζουμε και η αγροτική οικονομία. Για την ακρίβεια μπορώ να πω ότι με βάση τους δείκτες του Ιανουαρίου, ή αύξηση του ΑΕΠ ήταν της τάξεως του 0,8%» δήλωσε ο ρώσος πρόεδρος.

Ωστόσο, αναφερόμενος στην ανοδική τάση που παρατηρείται στην ρωσική οικονομία, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, χαρακτήρισε «ανησυχητική ένδειξη» το γεγονός ότι άρχισαν να αυξάνονται τα εισοδήματα χωρίς να αυξάνεται η παραγωγικότητα. «Αυτή είναι μια εντελώς ανησυχητική ένδειξη και κάτι που πρέπει να μας απασχολήσει. Τι θέλω να πω; Ότι άρχισαν να αυξάνονται οι αποδοχές χωρίς να αυξάνεται η παραγωγικότητα της εργασίας. Αυτός είναι ένας ανησυχητικός παράγοντας, επειδή επιστρέφουμε σε εκείνη την κατάσταση που ήμασταν κάποτε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ρώσος πρόεδρος.

Ο ρώσος πρόεδρος, ενόψει τη συνεδρίασης της διοίκησης της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας, στις 24 Μαρτίου που θα ασχοληθεί με την πολιτική των επιτοκίων, επεσήμανε και τους κινδύνους που εγκυμονεί μια πρόωρη μείωση του βασικού επιτοκίου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...