Κόσμος

Βενεζουέλα: «Πόλεμο» στους αρτοποιούς κήρυξε ο Μαδούρο - Τους κατηγορεί για συνωμοσία

Οι αρτοποιοί είναι ο νέος μεγάλος εχθρός του Νίκολας Μαδούρο στην Βενεζουέλα. 

Η κυβέρνηση επέβαλε νέα δρακτόντεια μέτρα για την λειτουργία των φούρνων της χώρας, που κατηγορεί τους μικροεπιχειρηματίες για την εξευτελιστική κατάσταση έλλειψης τροφίμων που αντιμετωπίζει. Μάλιστα, απειλεί όσους δεν υπακούσουν στον κανονισμό, πως θα «κρατικοποιήσει» τις επιχειρήσεις τους.

Από εδώ και στο εξής οι φούρνοι στην Βενεζουέλα πρέπει να πωλούν ψωμί από τις 6 το πρωί και σίγουρα όχι μετά τις 7 - διαφορετικά θα υπάρχουν κυρώσεις. Επίσης, είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν καθημερινά το 90% των αποθεμάτων τους σε αλεύρι για να φτιάξουν το ψωμί, ενώ δεν επιτρέπεται να έχουν στην αποθήκη τους περισσότερα από 300 σακιά αλεύρι την εβδομάδα.

Ήδη από την Δευτέρα που ξεκίνησε η επιβολή των νέων μέτρων, έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 700 έλεγχοι από τους επιθεωρητές του καθεστώτος.

«Έχουμε ταυτοποιήσει μέρος της συνωμοσίας που σκοπεύει να σαμποτάρει την διαδικασία» είπε ο αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας Τάρεκ Ελ Αϊσάμι και πρόσθεσε: «Οι φούρνοι που δεν θα ακολουθούν τους κανόνες θα καταλαμβάνονται από το κράτος».

Ο ίδιος ο Νίκολας Μαδούρο, την περασμένη Κυριακή, είχε κηρύξει τον πόλεμο στους αρτοποιούς, κατηγορώντας τους πως ξεκίνησαν τον «πόλεμο του ψωμιού»: «Θα πληρώσουν, το ορκίζομαι», ήταν τα λόγια του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ