Κόσμος

Αύριο η ανακήρυξη του Πιτέλα σε επίτιμο δημότη της πόλης των Αθηνών

Επίτιμος δημότης της πόλης των Αθηνών θα ανακηρυχθεί αύριο, ο πρόεδρος της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Τζάνι Πιτέλα.

Ο κύριος Πιτέλα που φθάνει σήμερα το βράδυ στην πρωτεύουσα θα γίνει δεκτός στις 09.00 το πρωί από τον Πρόεδρο της  Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

Το μεσημέρι ο κ. Πιτέλα θα μεταβεί στο δημαρχιακό μέγαρο όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή ανακήρυξης του σε επίτιμο δημότη της πόλης των Αθηνών.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα και θα συναντηθεί με τους αρχηγούς των κομμάτων που συμμετέχουν στην Ευρωομάδα των Σοσιαλιστών: Την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά και τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη.

Όπως είναι γνωστό, ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών ευρωβουλευτών ήταν από τους συντελεστές για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και σήμερα «είναι μεταξύ αυτών που πιέζουν προς την κατεύθυνση των δανειστών για να κλείσει η αξιολόγηση το συντομότερο».

«Η Αθήνα είναι για μένα το σύμβολο της Δημοκρατίας και είμαι περήφανος για την ανακήρυξή μου, σε επίτιμο δημότη αυτής της πόλης», είχε δηλώσει πρόσφατα ο κ. Πιτέλα από το Στρασβούργο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ