Διατροφή

Αυτές είναι οι τροφές που σας γερνάνε μια ώρα νωρίτερα!

Και όμως σε αυτές τις τροφές μπορούμε να δώσουμε μια περιγραφή και αυτή δεν είναι άλλη από “ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ”!

Δείτε ποιές είναι και μην τις ξαναβάλετε στο στόμα σας…

Έτοιμα γεύματα: Είτε βαριέστε να μαγειρέψετε είτε δεν έχετε χρόνο να το κάνετε, μην καταφεύγετε σε έτοιμα γεύματα, καθώς περιέχουν τεράστιες ποσότητες αλατιού που προκαλεί κατακράτηση, με αποτέλεσμα το πρόσωπο να μοιάζει πρησμένο και πιο γερασμένο.

Ενεργειακά ποτά: Αποτελούν για πολλούς λύση-ανάγκης όταν χρειάζονται άμεση τόνωση, περιέχουν όμως αρκετή ζάχαρη και έχουν όξινο pH, είναι επομένως ιδιαίτερα βλαβερά για τα δόντια.

Αρτοποιήματα: Κρουασάν, τσουρέκια αλλά και αλμυρές ζύμες έχουν αρκετή ζάχαρη και λιπαρά που προσθέτουν κιλά και παράλληλα προκαλούν βλάβες στα δόντια, επιταχύνοντας τη διαδικασία της γήρανσης.

Αλλαντικά: Τα συντηρητικά που υπάρχουν στο επεξεργασμένο κρέας συμβάλλουν στη δημιουργία ελεύθερων ριζών, οι οποίες οδηγούν στη οξείδωση των κυττάρων και του DNA.

Λευκό ψωμί και λευκά ζυμαρικά: Οι τροφές που ανήκουν σε αυτές τις κατηγορίες έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη επιταχύνουν σημαντικά τη διαδικασία γήρανσης του δέρματος.

Κοκτέιλ: Αν και λίγο κόκκινο κρασί την ημέρα δεν βλάπτει, καλό είναι να αποφεύγετε τα κοκτέιλ, καθώς περιέχουν τεράστιες ποσότητες ζάχαρης, καταστρέφοντας σταδιακά το κολλαγόνο του δέρματος.

Μαργαρίνη: Ορισμένες περιέχουν τρανς λιπαρά, τα οποία μειώνουν τα επίπεδα ενυδάτωσης του δέρματος κι έτσι εμφανίζονται πιο γρήγορα ρυτίδες και λεπτές γραμμές.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...